Hlavní obsah

Dukla - Žižkov 3:0Dukla si díky skvělému úvodu poradila s Žižkovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pázler 1 : 0
13. Podrazký 2 : 0
17. Malý 3 : 0

Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v úvodním utkání jarní části Gamrinus ligy nad Viktorií Žižkov 3:0. Hráči z Julisky rozhodli o svém vítězství před domácími fanoušky v úvodních sedmnácti minutách hry. Už ve 3. minutě se trefil Pázler, po dalších deseti minutách se ze standardní situace pohlednou střelou prosadil Podrazký a poslední branku přidal Malý.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Fotbalisté Dukly Praha se radují z branky.

Článek

Dukla vrátila v souboji ligových nováčků Žižkovu podzimní porážku 0:1 a v neúplné tabulce přeskočila osmé Slovácko, které má k dobru sobotní duel se Spartou. Žižkov prohrál i osmé venkovní utkání v sezoně a celkově nebodoval posedmé za sebou.

Předehrávka 17. kola se mělo původně hrát od 18 hodin, ale kvůli termínovým změnám v souvislosti s dnešním pohřbem místopředsedy Sparty Lukáše Přibyla utkání začalo až ve 20:15. Osazenstvo na zrekonstruovaném dejvickém stadionu Juliska uctilo Přibylovu památku minutou ticha.

Viktorii nepomohl zlomit v úvodu jara bídnou sérii ani výrazně obměněný hráčský kádr. Pouze Bartl, Lafrance a Sivrič nastoupili v základní sestavě také v posledním podzimním duelu s Příbramí.

Dukla se dostala do vedení už ve třetí minutě. Podrazkého střelu vyrazil gólman Ticháček jen před branku, odkud míč do odkryté sítě dorazil Pázler. Za deset minut vedli domácí už 2:0. Bartl fauloval pronikajícího Pázlera a rozhodčí nařídil trestného kop. K míči se postavil spoluautor první gólové šance Podrazký a zhruba z dvaceti metrů zatočil míč technickou ranou k tyči.

Hosté se ještě nestačili zkonsolidovat a už prohrávali o tři branky. Vrzalův centr z levé strany našel v 17. minutě Malého a ofenzivní hráč zvýšil přesným volejem. I v dalších minutách dominovali fotbalisté Dukly, ale jejich akce několikrát přerušilo postavení mimo hru.

Po přestávce se hra vyrovnala, ale domácí mužstvo bezpečně kontrolovalo tříbrankový náskok. Přestože hosté zpevnili obranu a snažili se o kombinaci, na jejich hře byla patrná nesehranost.

17. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (3:0)
Branky: 3. Pázler, 13. Podrazký, 17. Malý. Rozhodčí: R. Hrubeš - Jiřík, Zeman. ŽK: Lietava - Bartl, Valenta. Diváci: 1254.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (63. Engelmann), Gedeon, Hanousek - Malý, Lietava (85. Marek), Pázler (75. Svatonský). Trenér: Kozel.
Žižkov: Ticháček - Bartl, Lafrance, Kropík, Tusjak - Sivrič (85. Nakamura), Valenta, Kotyza, Hílek, Jurčo (46. Milosavljev) - Bálek (75. Slodowy). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: