Hlavní obsah

Příbram - Slavia 0:0Muška střelcům ještě nerozmrzla, Slavia remizovala v Příbrami

Karel FeltPrávo

Ani nejvyloženější šance pár metrů před brankou nedokázali proměnit střelci Příbrami ani Slavia. Střelcům jako by po tuhých mrazech ještě nerozmrzla muška. Oba celky se tak museli v jarní premiéře u Litavky spokojit s bezbrankovou remízou.

Článek

Domácí nastoupili bez své podzimní osy Hejda - Tarczal - Wágner, protože první dva jsou zranění a třetí v Plzni. Naopak byl na poslední chvíli zastaven odchod Ricky na Žižkov. Se zcela novým útokem pak vyrukovala za příjemného slunečného počasí na dobře vyhlížející trávník Slavia. Chyběl ji však vykartovaný Trubila. Její fanoušci ještě před úvodním hvizdem skandovali už tradiční: „Straka ven!“

Na první vážnější akci si museli diváci počkat čtvrt hodiny. Po rohovém kopu domácích se míč dostal na hranici šestnáctky ke Krausovi, který ale minul o pár centimetrů tyč. Do té doby Slavia pozorně bránila a nepustili domácí do nebezpečné blízkosti před Berkovce. Na druhé straně byl také Hruška bez práce, jen slaboučký pokus Škody se kutálel mezi tyče.

Příbram se dostala do tlaku, ale dvakrát ji ve slibném rozjezdu zastavil zkušený Latka. Domácí se stále odvážněji pouštěli do přímočarých akcí zejména po pravé straně, kde nebyla Slavia nejjistější. Ve 23. min. už měli někteří fanoušci domácích ruce nad hlavou. Pleško chytře pronikl do šestnáctky, ale tři metry před prázdnou brankou stihli hosté gólový skluz Krbečka zblokovat na roh.

Dvě nebezpečné standardky si vytvořila na druhé straně Slavia, ale Hruška byl pozorný. Oba týmy předváděly sympatický ofenzivní fotbal, ale bez přesného zakončení. Když už Pleško uvolnil Mareše, Berkovec se mu obětavě vrhl pod nohy.

Hurka i Jarolím minuli

Do druhé půle vstoupila lépe Slavia, nebezpečně pálil na bránu Hurka a po něm Jarolím, ale jejich pokusům chybělo pokaždé pár centimetrů. Na druhé straně po špatném vyběhnutí Berkovce nedokázal přesně zakončit Šlapák. A málem přišel trest, když po protiútoku a centru promáchl na malém vápně Krejčí, ale Blažek z pěti metrů hlavičkoval nad branku. Týž hráč vzápětí neprostřelil dobře postaveného Hrušku.

Hrou na tři útočníky po příchodu Blažka si Slavia vynutila na dlouhé minuty územní převahu. Pouze Kraus z trestného kopu vyzkoušel Berkovcovu pozornost. O pár minut později měl po přihrávce Šlapáka na kopačce tutovku, ale z pár metrů minul levou tyč. V další šanci už mířil přesně mezi nohy gólmana, ale od jeho paty se míč odrazil mimo bránu.

Gólovou odpovědí pohrdla vzápětí Slavia, když Blažek se zbavil Divíška i Hrušky, předložil míč Böhmovi, který minul z osmi metrů prázdnou branku. O čtyři metry blíž byl po hlavičce Blažka Škoda, ale neuvěřitelně dostal míč místo do sítě vedle tyče.

17. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Franěk - Gallo, Lakomý. ŽK: Ricka, Divíšek, Kraus - Latka, Böhm. Diváci: 3340.
Příbram: Hruška - Štochl, Ricka, Krejčí, Divíšek - Mareš, Kraus (85. Kdolský), T. Pilík, Pleško (81. Papšys) - Krbeček, Koukal (24. Šlapák). Trenér: Vavruška.
Slavia: Berkovec - Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka - Prošek (46. Blažek), Jarolím, Petrák, Hurka (86. Vlček) - Böhm (76. Milutinovič), Škoda. Trenér: Straka.

Reklama