Hlavní obsah

Liberec - Hradec 3:1Breznaník se Štajnerem zařídili Liberci výhru nad Hradcem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Breznaník 1 : 0
52. Štajner 2 : 0
83. Hochmeister 2 : 1
90. Bosančič 3 : 1

Fotbalisté Liberce vstoupili do jara výhrou 3:1 nad Hradcem Králové. Severočeši měli po celý zápas převahu, kterou v góly proměnili Michal Breznaník a Jiří Štajner, za hosty snížil Radek Hochmeister, ale v závěru rozhodl Miloš Bosančič. Liberec se tak na druhém místě tabulky dotáhl na tři body za vedoucí Spartu, která má zápas k dobru.

Článek

Zatímco Liberec nastoupil v ideální sestavě bez změn oproti podzimu, Hradec postrádal v základní sestavě hned čtyři opory. I proto ke svému prvnímu ligovému startu nastoupil na pravém beku teprve osmnáctiletý odchovanec Holeš. A čekal na něho nelehký úkol hlídat druhého nejlepšího střelce ligy Breznaníka.

Liberec měl po celý zápas převahu a navazoval na vydařený podzim. Dlouho se však nemohl přes obranu Hradce prosadit. Jediný vážnější závar před brankou gólmana Koubka přišel po Breznaníkově průniku a následném nedorozumění mezi hradeckými stopery. Hochmeister při snaze o odkop trefil do hlavy Fukala, míč se dostal znovu k Breznaníkovi, po jehož centru však Šural minul.

Tlak Liberce však přece jen vyústil v gól. Rabušic vyslal za obranu Breznaníka, který přesprintoval Holeše a z úhlu mířil přesně k zadní tyči. Vstřelil tak už desátý gól v sezoně.

Hradec měl problém delší dobu udržet míč a k většímu ohrožení branky Liberce se dostal jen při standardních situacích. Ani ty ale vyloženou šanci nepřinesly.

I v druhé půli pokračoval tlak Liberce, který přinesl řadu šancí, ale jen jeden gól. Poděbradský ve snaze zamezit kombinaci Liberce zahrál tak nešťastně, že poslal Štajnera do úniku, a zkušený liberecký útočník si věděl rady. Zasekl si míč a z podobného místa jako předtím Breznaník zamířil technicky k tyči.

O chvíli později mohl Štajner přidat svůj druhý gól, ale při snaze dloubáčkem přehodit brankáře Koubka poslal míč nad břevno. V jasné šanci selhal i Breznaník.

Hradec ale nesložil zbraně a snažil se alespoň snížit. Jeho snahu však zkomplikovala 72. minuta a vyloučení lednové posily Jedunova, který za nafilmovaný pád v pokutovém území dostal druhou žlutou kartu. Přesto se Votroci přece jen dočkali. Sedm minut před koncem se Hochmeister opřel z 25 metrů do míče a trefil se přesně pod břevno liberecké branky.

Liberec znervózněl a na chvíli se dostal pod hradecký tlak, ovšem vysvobodil ho Bosančič. Ten se v závěru na vápně uvolnil a střelou do šibenice definitivně rozhodl.

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:1 (1:0)
Branky: 32. Breznaník, 52. Štajner, 90. Bosančič - 83. Hochmeister. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Dobrovolný. ŽK: Fleišman, Karišik, Gebre Selassie, Vácha, Štajner - Pávek, Jedunov. ČK: 72. Jedunov. Diváci: 3897.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Vácha, Janů - Šural (67. Bosančič), Štajner, Breznaník - Rabušic (82. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.
Hradec Králové: Koubek - Holeš (46. Štěpán), Hochmeister, Fukal, Poděbradský - Jedunov, Janoušek (65. Klapka), Pávek, Zelený - Černý, Mrázek (75. P. Dvořák). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: