Hlavní obsah

Trenéra Straku musela chránit policie, slávističtí fanoušci po něm házeli koule

PŘÍBRAM

Trenéra Slavie Františka Straku musela při odjezdu z příbramského stadiónu chránit policie. Kordón těžkooděnců a víc než dvě desítky pořadatelů u výjezdu z areálu vytlačili dobrou stovku fanoušků Slavie, kteří se sápali po černém mercedesu nemilovaného kouče. A tak jim nezbylo než skandovat: „Straka ven!“ a „Strako, táhni na Spartu!“ Vzduchem pak prolétlo několik sněhových koulí.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Trenér Slavie František Straka

Článek

Nenávistné skandování a transparenty provázely celý zápas. Přitom s výkonem „svého“ týmu mohli být spokojeni. Vždyť na vyložené šance vyhrál 4:3, a to, že Blažek, Böhm a hlavně Škoda, netrefí ani prázdnou branku, kouč na trávníku neovlivní.

„Když máte tolik šancí, musíte alespoň jednu proměnit. Mrzí mě to, protože v Příbrami se dalo i vyhrát. Se Škodou, kterému se nedařilo ani v přípravě, si musím promluvit. Pochopitelně tak, abych mu pomohl a dostal se z psychického útlumu. Je to otázka jedné trefy. Důležité je, že se dokážeme do šancí dostat. Musíme na koncovce zapracovat, a ono to přijde, domácí měli také šance, ale my měli větší,“ říkal po utkání Straka.

Potěšil ho výkon gólmanského novice Martina Berkovce i střídajícího Jana Blažka. „Přesně tohle jsem od něj chtěl. Umí se dostat do zakončení i připravit šanci. V první půli to bylo z naší strany rozhárané, ztráceli jsme zbytečně míče, problém mohl být i v tom, že jsme na takovém terénu hráli poprvé, doma trénujeme na zmrzlém podkladu. Ve druhé půli jsme se zlepšili. Hráli jsme po stranách, kombinovali, dostávali se do šancí. Z toho se dá vycházet. Hlavně musíme proměňovat šance,“ konstatoval s nadějí v hlase Straka.

Reklama

Související témata: