Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 1:0Keričův mat za 45 vteřin, Sparta díky němu těsně udolala Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kerić 1 : 0

Šestibodový rozdíl mezi prvním a druhým týmem fotbalové Gambrinus ligy platil po podzimu a zůstal také po prvním jarním kole. Vedoucí Sparta zareagovala na odpolední výhru Liberce a doma porazila Slovácko těsně 1:0. Den po pohřbu Lukáše Přibyla tak klubovému šéfovi poslala do nebe první tři jarní body. Hned v první minutě zápasu rozhodl navrátilec Kerič, další gól už nepadl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Došek stíhá sparťana Zápotočného.

Článek
Fotogalerie

Zápas začal minutou ticha za zesnulého Lukáše Přibyla, druhého muže Sparty. A hned v první minutě mu borci v rudých dresech poslali do fotbalového nebe expresní gól. Vidlička totiž hodil dlouhý aut do vápna, Jarošík hlavou prodloužil přes Košúta a navrátilec Kerič pohotově překonal Filipka. Časomíra ukazovala teprve 45. vteřinu zápasu!

Málokomu v tu chvíli došlo, že je to první gól Letenských na vlastním trávníku od loňského 26. září. Tehdy Sparta v 8. kole přejela v derby Slavii 3:0, jenže pak si doma připsala dvě potupné porážky 0:3 s Libercem i Mladou Boleslaví a bezbrankovou plichtu s Duklou.

Nedalo se však říci, že by pak domácí favorit předváděl nějaký uragán. Výstavní Sionkův volej stačil Filipko vytáhnout nad břevno. Až ve 33. minutě zafungoval Hřebíkův imperativ „vše v pohybu“ a po bleskové akci Jarošíka s Krejčím zakončoval Kerič tentokrát nad. Sparťany však rozhodně netěšilo, že za první půlhodinku nasbírali hned čtyři žluté karty od rozhodčího Jecha.

Úvod druhé půle byl ze strany domácích hodně rozpačitý. Ondřejka mohl po deseti minutách vyrovnat, Švenger, který dostal přednost před novým konkurentem Vaclíkem, však Spartu podržel. Ondřejka pak do vývoje zápasu zasáhl ještě jednou – a naposledy. V 62. minutě nesmyslně skolil Krejčího a viděl rovnou červenou kartu. Domácí pak brzy mohli přidat gólovou pojistku, jenže Kerič před prázdnou brankou nedokázal najít Kweukeho. Další pokračování přesilovky už bylo ze strany domácích jalové, a tak musejí moc a moc děkovat za bleskový gól a tři body...

Sparta Praha – FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 1. Kerič. Rozhodčí: Jech – Pospíšil, Urban. ŽK: Kweuke, Sionko, Pamič, Matějovský, Švenger - Trousil, Kubáň, Došek. ČK: 62. Ondřejka (Slovácko). Diváci: 8362.
Sparta: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Sionko (57. Kadeřábek), Holek, Matějovský, Krejčí (67. Slepička) – Kerič (90. Grajciar), Kweuke. Trenér Martin Hašek.
Slovácko: Filipko - Mezlík, Trousil, Košút, Kubáň - Daníček (79. Čtvrtníček), Kordula – Volešák (74. Hlůpik), V. Valenta, Ondřejka - Došek. Trenér Miroslav Soukup.

Reklama

Související témata: