Hlavní obsah

Ondřejka málem zlomil Krejčímu nohu. To je trestný čin, zuřil Hašek

PRAHA

Kriminální fauly zřejmě přitahuje. Loni v lednu mu liberecký Breznaník na halovém turnaji zlomil nohu a Ladislav Krejčí pak na poslední chvíli stihl fotbalový šampionát devatenáctek, kde byl klíčovou postavou dramatického finále se Španělskem. V sobotu večer chybělo jen málo, aby sparťanskému záložníkovi přerazil nohu také Václav Ondřejka. Hráč Slovácka byl vyloučen, Krejčí ze hřiště naštěstí odkulhal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Krejčí si kryje míč před hráčem Slovácka Mezlíkem.

Článek
Fotogalerie

Slovácko sice Keričovým gólem hned z první minuty 1:0 porazili, tři body v jarní ligové premiéře však fotbalisté Sparty museli draze vykoupit ztrátou tří hráčů. Matějovský s Pamičem inkasovali čtvrtou žlutou kartu, mladík Krejčí pak je zraněný. „Kdyby Láďa přišel jen o páteční zápas v Hradci Králové, bral bych to jako výhru,“ obával se letenský trenér Martin Hašek.

Všechno měl na svědomí Václav Ondřejka. Útočník Slovácka fauloval Krejčího zákeřným zákrokem na stojnou nohu, která se hrůzostrašně prohnula. Lékaři mají podezření na poškození vazů v kotníku.

„Takový faul je pro mě trestný čin! Když jsem viděl záznam v televizi, přestal jsem na chvíli dýchat. Láďa už loni v hale utrpěl zlomeninu, teď se podobně brutální zákrok opakoval. Nechápu to,“ láteřil Hašek.

Hříšník bude mít problémy s koučem i v kabině

Ondřejku stejně tak sepsul i vlastní kouč. „Udělal něco, co nesnese omluvu. Mrzí mě, co se Krejčímu stalo,“ měl jasno Miroslav Soukup, trenér Slovácka. Ondřejkovi vyčítal, že vlastnímu týmu zasadil ránu právě ve chvíli, kdy se začal zvedat. „Pět minut před tím měl velkou šanci, pak udělá tohle... Jak chce v lize uspět? Nezodpovědně nás oslabil. Já si to s ním vyřídím po své linii. A věřím, že i kolektiv. Jak, to už je jejich věc,“ pronesl Soukup zlověstně.

Padouch večera nehledal alibi, ke svému vyloučení se postavil jako chlap. „Byl to zkrat. Nechtěl jsem trefit Krejčího, ale získat míč. Vzešla z toho taková věc, sám si to nedokážu vysvětlit. Je to jednoznačně špatně,“ omlouval se Ondřejka.

Reklama

Související témata: