Hlavní obsah

Plzeň přestřílela Teplice 4:3, Boleslav zvítězila v nervózním utkání nad Ostravou

PRAHA

Přestřelku v Teplicích rozhodli pro sebe fotbalisté Plzně, kteří v 17. kole nejvyšší fotbalové soutěže zvítězili 4:3. Dvěma góly se o to postaral Bakoš. Zápas Mladé Boleslavi s Ostravou musel být kvůli výtržnostem fanoušků Baníku na deset minut přerušen, vlajkonoši Ostravy se porvali s pořadateli i policií. Boleslav zvítězila 2:1. Upozornili na sebe i fanoušci Bohemians 1905, kteří připravili vzpomínkové choreo pro zesnulého Lukáše Přibyla. Zápas samotný vyhrál Jablonec 2:1, rozhodující gól vstřelil kanonýr Lafata.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Marek Bakoš střílí gól teplickému brankáři Tomáši Grigarovi.

Článek
Fotogalerie

Atraktivní duel sehrála mistrovská Plzeň na trávníku Teplic. Domácí třikrát vedli, ale tři body si nakonec odvezli Západočeši. Pět minut před koncem první půle otevřel skóre Vondrášek, který doklepl do sítě odražený míč. Viktoria však vyrovnala v poslední minutě úvodního dějství. Horváthův centr sklepl Bakoš na Ďuriše, který nezaváhal. Podruhé se tepličtí dostali do vedení tři minuty po začátku druhé půle. Dolejš přiťukl nabíhajícímu Vachouškovi, který šajtlí poslal míč do sítě. Plzeňané odpověděli o pět minut později. Horváth zahrál standardní situaci překvapivě na Limberského, který vypálil, Grigar míč vyrazil a do sítě ho poslal Pilař.

Naposledy se stadión Na Stínadlech radoval v 76. minutě. Střelu Dolejše nešťastně vyrazil gólman Čech a dobíhající Mahmutovič poslal míč do sítě. Plzeň srovnala za dvě minuty, z přímého volného kopu se trefil Bakoš. A stejný hráč zařídil hostům vítězství v 81. minutě po individuální akci.

V Boleslavi se poprali fanoušci s policií

Fotbalisté Mladé Boleslavi chtějí letos skončit mezi prvními týmy, aby se v příští sezóně objevili v pohárové Evropě. Prvním jarním soupeřem Středočechů byl na podzim se trápící ostravský Baník. Favorit zápasu se dostal do vedení ve 27. minutě. Frydrych zfauloval v pokutovém území Filla, míč si postavil zkušený Kulič a bez potíží otevřel skóre zápasu. Ještě do konce úvodní půle vedli domácí o dva góly. Pohlednou akci zakončili centrující Kulič a Kúdela, který volejem propálil vše, co mu stálo v cestě. O další vzrušení se postarali ve druhé půli hostující vlajkonoši, kteří se dostali do konfliktu s pořadatelskou službou a zasahovat musela i policie. Hostující příznivci pronikali na trávník a sudí Kovařík na deset minut přerušil zápas. Po návratu fotbalistů na hřiště se podařilo Baníku snížit, když rychlý kontr proměnil Marek, na zisk bodů to však nestačilo.

Jablonec zvítězil nad Bohemians

Jablonec zavítal k úvodnímu jarnímu duelu na pražský Strahov, kde se postavil proti Bohemians. V základní sestavě nastoupil nejlepší střelec nejenom Jablonce, ale i celé ligy David Lafata.  Už po jedenácti minutách se gólově prosadil Piták, kterému před prázdnou bránu přihrál z pravé strany Kopic. Ve 33. minutě zastavili fotbalisté hru, aby naposledy uctili památku bývalého ředitele Bohemians 1905 Lukáše Přibyla, který minulý týden zemřel ve věku 33 let. Fanoušci vytvořili rozlučkové choreo, roztáhli obří Přibylovu fotografii a nápis „Nezapomeneme“. Po minutě hra pokračovala. Domácím se podařilo vyrovnat ve druhé půli. V 59. minutě se nejlépe zorientoval Vyhnal a doklepl do sítě odraženou střelu. Tři body si ale nakonec odvezli Severočeši, kterým plný bodový zisk zajistil devatenáctou branku v probíhající sezóně Lafata.

Fotbalová Gambrinus liga - 17. kolo
Pátek
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:0
Branky: 3. Pázler, 13. Podrazký, 17. Malý.
Sobota
Příbram - Slavia 0:0on-line
Liberec - Hradec Králové 3:1on-line
Branky: 32. Breznaník, 51. Štajner - 83. Hochmeister.
Sparta - Slovácko 1:0on-line
Branka: 1. Kerič.
Neděle
Mladá Boleslav - Ostrava 2:1on-line
Branky: 27.Kulič z pen., 35. Kúdela - 90.+6 Marek.
Teplice - Plzeň 3:4on-line
Branky: 40. Vondrášek, 48. Vachoušek, 76. Mahmutovič - 45. Ďuriš, 53. Pilař, 78. Bakoš, 81. Bakoš.
Bohemians - Jablonec 1:2on-line
Branky: 59. Vyhnal - 11. Piták, 82. Lafata.
Pondělí
18.00Olomouc - Č. Budějoviceon-line

Reklama