Hlavní obsah

Útočníci jsou málo hladoví, lituje příbramský Vavruška

PŘÍBRAM

Příbram v sobotu poprvé hrála bez branek pod trenérem Davidem Vavruškou. V duelu neproměněných šancí se Slavií se musela obejít bez svojí elitní podzimní osy - Lukáš Hejda - Daniel Tarczal - Tomáš Wágner. Zatímco první dva jsou zranění, Wágner přestoupil do Plzně. A aby toho nebylo málo, zranil se i Milan Mišun, obránce, kterého z Celticu Glasgow získala Plzeň a pustila ho na hostování do Příbrami, kde s velkým fotbalem začínal. Marodka obránců tak přiměla šéfa klubu Jaroslava Starku, aby zastavil hostování Pavla Ricky na Žižkov.

Foto: www.fkpribram.cz/

Kouč Příbrami David Vavruška

Článek

„Pro mne je důležité, že náš herní projev se nezměnil, i když nám chybí zmíněná osa. Dělba bodů byla zasloužená, šance měla Slavia i my. Řekl bych ale, že zatímco my jsme si šance perně vypracovali, Slavii jsme je nabídli. Škoda, že to neskončilo 2:2 nebo 3:3, což by bylo pro diváky zajímavější. Musím přiznat, že u našich útočníků mi zatím chyběla větší hladovost po gólech, kterou měl Wágner. Tomáš Krbeček byl zbytečně nervózní,“ konstatoval Vavruška.

„V létě jsme budovali nové mužstvo, teď se to v podstatě opakuje. Naučil jsem se, že když odejde kvalitní hráč, je to přirozené, protože to je smysl práce s mladými, aby se posouvali výš. Místo něj jsem musel najít nového a mnohdy byl stejně dobrý nebo lepší. Proto dostávají příležitost opět noví hráči. Třeba devatenáctiletý Martin Kraus uprostřed zálohy nebo střídající osmnáctiletý Michal Kdolský, který přišel do druhé půle. Proti Slavii jsme udělali hodně chyb, ale musí si to sednout,“ dodal. A Kraus ukázal, že je velkým příslibem.

Chybí Wágnerovy góly, tvrdí Pleško

„Byl to vyrovnaný zápas, takže remíza je spravedlivá. Na naší hře bylo znát, že chybí podzimní osa. Mladý Martin Kraus ještě nemám všechno zažité a Tomáš Pilík se tam také trochu hledal, ale s každým zápasem to bude určitě lepší. Co nám dnes nejvíc chybělo, byly góly Tomáše Wágnera. On by určitě dneska některou z těch šancí dal,“ posteskl si zkušený Lukáš Pleško.

Wágnera má nahradit Tomáš Krbeček. „Ano, byl jsem nervózní, to se v prvním zápase v novém týmu stává. Cítím tlak, že hodně lidí mě bere jako náhradu za Wágnera, ale ono to není jen o Wágnerovi a Krbečkovi. Na hřišti nás je jedenáct a já tu nejsem vyloženě jako náhrada za Wágnera. Jsme tým a mým úkolem je i šance vytvářet. Z gólové nahrávky mám stejnou radost, jako když branku dám sám. Proti Slavii nám chybělo trochu štěstí, byl to i zápas výborných brankářů. Věřím, že v dalším utkání už to bude lepší,“ přál si Krbeček.

Přes obavy a pochybnosti o kvalitě terénu, byl příbramský trávník v sobotu odpoledne perfektní. „Topíme už víc než týden, což nás denně stojí 27 000 korun. A to nám v tomto týdnu dvakrát napadlo kolem patnácti centimetrů sněhu, ale chlapi to zvládli, klobouk dolů,“ složil poklonu zaměstnancům šéf klubu Jaroslav Starka.

Reklama

Související témata: