Hlavní obsah

Jsem nemehlo v zakončení, kál se Blažek ze Slavie

Útočník Jan Blažek (23) přišel na příbramský trávník na začátku druhé půle a zvedl ofenzivu Slavie. Nejenže se dokázal sám dostat do tří gólových šancí, ale další připravil spoluhráčům Böhmovi a Škodovi. Ani on však nedokázal zlomit střeleckou smůlu červenobílých, takže zápas skončil bez branek...

Článek

S jakým úkolem vás poslal trenér Straka na trávník? Abych trochu provětral pravou lajnu a oživil útočnou fázi. Sice se mi to docela podařilo, ale bez gólu, takže se mi zápas a můj výkon hodnotí špatně.

Slavia měla minimálně čtyři vyložené šance, jaké se musejí dávat. Čím to, že je tak trestuhodně zahazujete? Asi nám chybělo štěstí. Byly to velké šance, jaké se musejí proměňovat. Doufám, že v dalším zápase to štěstí mít budeme a dáme je.

Muška vám v zimě zamrzla? To zase ne. Příbram oproti nám neměla teoreticky nic. Zamrzlí jsme nebyli, spíš domácí obrana.

Trenér Straka vsadil v útoku na Škodu s Böhmem. Vy jste po svém příchodu hrál spíš ze středové řady. Vyhovuje vám tahle pozice? Nevyhovuje, jsem útočník. Jistě, měl jsem i z téhle pozice příležitosti, ale pro mne není ta pravá. Jenže s tím asi nic neudělám. Už dva roky hraji pokaždé něco jiného. Ale jsem rád, že vůbec hraju. V Příbrami to nebylo od začátku, ale snad jsem trenéra přesvědčil, že patřím do základu a budu o to místo bojovat... I když to třeba zase nebude v útoku.

Zažil jste někdy takový poločas, v němž jste měli tolik šancí, a nedali jedinou? Nevzpomínám si. V sobotu jsme asi mohli hrát do večera a gól bychom nedali. Prostě nám nebyl souzený. Ale cenné je, že jsme si vytvořili alespoň převahu a ty šance. Příště je dáme.

Sám jste měl nejméně dvě tutovky... Měl... Tu úplně největší pak Jirka Böhm. Bohužel to netrefil. Teď už s tím nic nenaděláme. Alespoň máme bod.

Ale co ty vaše šance? Kdybych proměnil ty dvě v úvodu druhé půle, bylo by po zápase. Možná jsem trochu podcenil tu situaci, kdy jsem hlavičkoval do prázdné branky. Málo jsem na míč vyskočil. Naštěstí mě to psychicky nesložilo a dostal jsem se do další. Ta druhá byla možná ještě větší. Znovu jsem ale selhal. Nejspíš jsem měl dát míč některému z nabíhajících spoluhráčů. První myšlenka ale byla na střelu. Pak jsem měl ještě jednu příležitost. Obešel jsem gólmana a mohl střílet do prázdné branky, ale po těch dvou zahozených příležitostech jsem si tolik nevěřil. Dal jsem míč Jirkovi Böhmovi, který ho bohužel netrefil...

Spoluhráčům jste servíroval gólové přihrávky a oni je neproměnili. Jste na ně naštvaný? Hlavně na sebe. Měl jsem proměnit alespoň jednu ze svých šancí. Bohužel jsem nemehlo v zakončení.

Berete remízu jako ztrátu dvou bodů nebo zisk jednoho? Za dobu, co hraji ligu, vím, že v Příbrami se vyhrává těžko a zřídka. Tentokrát byla velká šance si tři body odvézt... Na druhou stranu, v tabulce je Příbram nad námi, hraje doma dobře, takže to beru jako plusový bod ze hřiště soupeře.

Slavia má jeden z nejhorších útoků v lize, dala pouhých patnáct gólů. Teď má nový útok a ten se zase neprosadil. Neberete to jako špatné znamení do jara? Špatné to je, zahazujeme obrovské šance. Musíme zapracovat na tréninku, jednou se to určitě zlomí. Potřebujete k tomu i kousek štěstíčka. Když dáte první gól, uklidníte se, což se pak pozitivně projeví i při zakončení. Když se nedaří, pak to vypadá jako v sobotu v Příbrami. Je to otázka psychiky a na tom musíme zapracovat. Tím myslím hlavně sebe.

Vy jste na tom psychicky špatně? Zas tak hrozné to není, ale vyčítám si, že jsem v každém zápase, v němž jsem nastoupil, měl nejméně dvě vyložené šance. Mohl jsem rozhodnout několik zápasů. Vadí mi, že jsem to neudělal ani jednou.

V brance Slavie nastoupil nováček Berkovec. Nebyli jste z toho nervózní? To ne, víme, že je Martin dobrý gólman a on to potvrdil, protože nám zápas vychytal. Tím chci říct, že jedinou větší šanci Příbrami zlikvidoval, to je důležité, když mužstvo v takové chvíli podrží. Dík mu patří alespoň za bod a nulu, kterou udržel.

Myslíte, že hra Slavie by oproti podzimu mohla být na jaře lepší? Myslím si, že ano. I v přípravě jsme hráli dobře. Zlepšili jsme se takticky. Vzadu hrajeme na nulu, bohužel útočná fáze a zakončení nejsou takové, jak bychom si představovali.

Reklama

Související témata: