Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 2:1Mladá Boleslav porazila Ostravu, duel přerušily nepokoje fanoušků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kulič (penalta) 1 : 0
35. Kúdela 2 : 0
96. Marek 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvládli vstup do jarní části první ligy a v 17. ligovém kole porazili Baník Ostrava 2:1. Středočeši si v součtu s podzimní částí připsali čtvrtou domácí výhru za sebou a nad Slezany zvítězili popáté z posledních sedmi zápasů. Utkání bylo ve druhém poločase na víc než deset minut přerušeno kvůli nepokojům hostujících fanoušků.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Boleslavi gratulují Marku Kuličovi (druhý zleva) ke vstřelení třetího gólu.

Článek

Mladá Boleslav se od úvodního hvizdu podle očekávání soustředila na ofenzivu, Chramosta, Zahustel i Fillo ale v úvodu v nadějných pozicích mířili vedle.

V 26. minutě se po chybě domácího stopera Dimitrovského dostal z úhlu za obranu Vašenda, brankáře Millera ale neohrozil a hned z protiútoku se domácí radovali z vedoucího gólu. Fillo si v pokutovém území obhodil Frydrycha, ten ho fauloval a nařízenou penaltu proměnil Kulič přízemní střelou do protipohybu gólmana.

Ve 35. minutě už domácí vedli o dvě branky. Krásnou akci před pokutovým územím na jeden dotek předvedli Fillo, Chramosta a Kulič a s odrazem o tyč skóroval Kúdela.

Dvougólový náskok domácí v poklidu udrželi do poločasové přestávky, ale ve druhém poločase se odehrály jen čtyři minuty, než zápas přerušily nepokoje ostravských fanoušků. Zasahovat museli těžkooděnci, rozhodčí odvolali hráče do kabin a deset minut se nehrálo.

Po neplánované pauze zajímavě pronikal levou stranou hostující Fantiš, ale mladoboleslavská obrana mu znemožnila finální přihrávku. V 73. minutě tvrdě pálil z hranice šestnáctky doprostřed branky ostravský Lukeš. Hosté postupně přebírali iniciativu, více drželi míč a v 85. minutě mohl zahrozit Svěrkoš, jenže domácí ještě stihli jeho střelu zblokovat.

Kvůli nepokojům fanoušků a dalším běžným přerušením rozhodčí nastavil 16 minut a v 96. minutě Baník snížil. Marek před vápnem obešel obránce a v šestnáctce vypálil přesně ke vzdálenější tyči. V závěrečných minutách se hosté tlačili za vyrovnáním, ale žádnou stoprocentní šanci už si nevytvořili.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:1 (2:0)
Branky: 27. Kulič z pen., 35. Kúdela - 90.+6 Marek. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Ubias. ŽK: Dimitrovski, Fillo - Frydrych, Greguš. Diváci: 3850.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Kúdela, Ščuk - Zahustel, Kulič (83. Štohanzl), Fillo (90.+16 Janíček) - Chramosta (90.+7 Mareš). Trenér: Koubek.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Droppa, Frydrych, Adámik, Cverna - Vrťo (90.+3 Kraut), Marek, Vašenda (46. Greguš), Lukeš, Fantiš (80. Kukec) - Svěrkoš. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: