Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 3:4Plzeň naznačila, že je ve čtvrtek schopna na Schalke o postup bojovat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Vondrášek 1 : 0
45. Ďuriš 1 : 1
0. Vachoušek 2 : 1
0. Mahmutovič 3 : 1
0. Bakoš 3 : 2
53. Pilař 3 : 3
78. Bakoš 3 : 4

Kdyby podobným výsledkem skončila ve čtvrtek večer v Gelsenkirchenu pohárová odveta Evropské ligy, byla by Plzeň nevýsost spokojená, neboť v konfrontaci se Schalke by postupovala. V jarní ligové premiéře v Teplicích sice třikrát prohrávala, ale nakonec vyhrála 4:3 a před cestou do Německa naznačila, že je schopna o postupovou naději ještě bojovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Ďuriš z Plzně se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Jasně že si plzeňský kouč Vrba nemohl dovolit takový luxus, aby nechal sedět kapitána Horvátha a postavil sestavu, s níž vyrukuje ve čtvrtek k odvetě proti Schalke. Stačilo, že se v Teplicích musel obejít bez Petržely laborujícího se zhmožděným svalem! Dirigent Horváth je pro jeho tým až příliš důležitý, než aby ho nechal na lavičce, byť je pro duel v Gelsenkirchenu po nepoužitelný.

Dva góly před přestávkou

Horváth o tom ostatně přesvědčil Stínadla už po čtyřech minutách, kdy parádně vysunul Bakoše, jenž ovšem domácí bránu přestřelil. Plzeň měla ovšem i po zmařené příležitosti díky lepšímu pohybu, přesnějším přihrávkám i většímu důrazu dlouho herně navrch, neboť Severočechům příliš nešla kombinace a ani pasy na vysunutého Mahmutoviče až na jednu výjimku nevycházely.

V ní ale bosenský útočník pohořel, jeho krajan Čajič nepochodil půlhodiny poté tváří v tvář gólmanovi Čechovi, do třetice se však Teplice gólu přece jen dočkaly. Vondráškovi sice střela moc nesedla, balon ale i tak skočila za Čechova záda. Plzeň ovšem stačila pár sekund před odchodem do šaten vyrovnat, neboť domácí obrana úplně zapomněla na Ďuriše, který pohodlně skóroval.

Další dva hned po ní

Hned po půli ovšem vrátily Teplice hostům všechno i s úroky. Rovněž bleskově a hlavně poté, co jejich obranu dokonale rozebraly, takže po úniku Čajiče a přihrávce Dolejše nikým neatakovaný Vachoušek skóroval rovněž hodně pohodlně.

Plzni úder prospěl, neboť se rychle probrala a za pět minut odpověděla. Střelu Limberského totiž brankář Grigar neudržel a pro pohyblivého Pilaře nepředstavovalo problém doklepnout míč za jeho záda.

Aktivnější Plzeň si sice vytvořila jakýsi náznal optické převahu, ale protože její obrana na Stínadlech neskutečně hořela, nezbylo trenérovi Vrbovi čtvrthodiny před koncem než bezmocně rozhodit rukama, když ji Mahmutovič ztrestal.

Za pár minut se už ale zase usmíval. Bakoš totitž nejprve technickou střelou trestného kopu potřetí vyrovnal, aby za dvě minuty skóre otočil a rozhodl o tříbodovém importu do Plzně.

Teplice - Plzeň 3:4
Branky: 40. Vondrášek, 48. Vachoušek, 75. Mahmutovič - 45. Ďuriš, 53. Pilař, 78. a 80. Bakoš. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Mahmutovič.  Diváci: 3350. Poločas 1:1.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Matula (87. Šmejkal) - Dolejš, Ljevakovič, Vachoušek, Čajič (83.Jindráček), Vůch (90. Stožický) - Mahmutovič. Trenér: Rada.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida (87. Ševinský) - Petržela, Kolář (81. Wagner), Pilař (90.Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba

Reklama

Související témata: