Hlavní obsah

Bakoš trefy neřešil. Dnes já, na Schalke někdo jiný, pravil, když završil přestřelku

Zase se stal plzeňským spasitelem. V nedělní ligové premiéře v Teplicích se během pouhých dvou minut postaral slovenský útočník ve službách obhájce titulu Marek Bakoš o dokonalý obrat, neboť nejprve přesnou trefou z trestného kopu a vzápětí tečovanou střelou otočil skóre a v ligové generálce na pohárovou odvetu se Schalke zařídil tříbodový import ze Stínadel. „Dnes já, příště někdo jiný,“ jakoby naznačoval, že i na čtvrteční odvetu v Gelsenkirchenu si plzeňský tým věří.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Marek Bakoš střílí gól teplickému brankáři Tomáši Grigarovi.

Článek

Věřit si je hezké, ale prohrávat třikrát na Schalke, těžko byste zápas zvrátili, natož abyste výsledek otočili...

Stát se může všechno, i když je asi skutečně pramálo pravděpodobné, že by nám Schalke dovolilo výsledek podobným způsobem otočit. Fotbalovou kvalitou je přece jen jinde než Teplice, i když Severočeši hráli proti nám velice dobře.

Hlavně děravá obrana a tři inkasované branky pro vás musí před odvetou představovat velké varování...

Jenže na druhou stranu dokážeme vyhrát, i když inkasujeme hodně branek. Nikdo se určitě nebude zlobit, když budeme vítězit třeba 6:4.

Ale  podobná přestřelka jako v Teplicích se jeví v Gelsenkirchenu jako hotová utopie...

Samo sebou, bude to úplně jiný zápas. Věřím, že budeme pro Schalke kvalitním sparring partnerem a že uhrajeme výsledek, které nás v Evropské lize posune dál.

Není to až moc troufalé, když Schalke smetlo v nedělním zápase bundesligy 4:0 Wolfsburg?

My ale také dali čtyři góly, takže kdybychom uhráli remízu 4:4, nezlobili bychom se. Šli bychom dál.

K tomu budou potřeba ovšem i góly. Třeba i vaše...

Jedno, zda je dám já, nebo někdo jiný, hlavní bude, abychom je vstřelili. Mně vyšel trestný kop, který jsem trefil přesně k tyči, ke druhé trefě mně pomohla teč domácího hráče. Bylo to něco podobného jako v prvním střetnutí proti Schalke, ale s tím rozdílem, že zatímco proti Němcům se má střela odrazila ven z brány, tentokrát z toho byl gól.

Po sedmibrankové přestřelce zavládlo na trávníku hodně vzrušení a hlavně emocí. Musel jste se jim hodně bránit?

Já byl po dvou trefách a výhře v radostném opojení, takže emoce kolem sebe jsem vůbec nevnímal. Šel jsem hned poděkovat našim fanouškům.

Však ti také patřičně ocenili, že jste dokázali zápas otočit, i když jste v jeho průběhu třikrát prohrávali!

Pár podobných zápasů už jsem v kariéře odehrál, ale nikdy jsme je k podobnému konci nedovedli. Tentokrát jsem ale věřil, že se nám obrat povede. Zvlášť, když jsme třikrát vyrovnali a dokázali tak vnitřní sílu mužstva.

Tři ligové body importované z Teplic jsou pro vás vzhledem k panující konstelaci hodně důležité, i když na bodovém odstupu za Spartou a Libercem ani teplická výhra nic nezměnila.

Ale nám soupeři ani neutekli, což je také strašně důležité. Zvláště, když jsme sehráli hodně těžký zápas, neboť domácí hráli výborně, v ofenzivě byli hodně nebezpeční a navíc třikrát během zápasu vedli. Proto by nám teplická výhra měla před odvetou na Schalke hodně pomoci i psychicky.

Reklama

Související témata: