Hlavní obsah

Uličnému obnovená premiéra nevyšla. Panice však nepropadá

OLOMOUC

Po třech a půl letech se vrátil do ligy a po pěti a půl do olomoucké Sigmy Petr Uličný a to s vizitkou trenéra s největším počtem odkoučovaných zápasů. Obnovená premiéra v utkání s Českými Budějovicemi (0:0) mu však zhořkla, neboť Sigma v přímém boji o záchranu ztratila další dva nesmírně důležité body, které jí v konečném účtování mohou chybět.

Foto: Luděk Peřina

Olomoucký trenér Petr Uličný se v obnovené premiéře na lavičce Sigmy vítězství nedočkal.

Článek
Fotogalerie

„Těšil jsem se, že vyhrajeme a to se nestalo, tak šťastný pochopitelně nejsem. Doufám ale, že ještě nějaké té radosti se dočkám, třeba už v příštím kole na Slovácku, kde budeme chtít předvést vynikající výkon a vyhrát. Věřím, že se už budeme jen zlepšovat, půjdeme nahoru a i body budou konečně přibývat. Zápasů je ještě dost a sestup si pořád ani v tom nejčernějším snu nepřipouštím,“ nepropadal panice po nevydařeném duelu s Jihočechy Uličný.

Přiznal však, že s tím, že jeho svěřenci nedají gól, vůbec nepočítal. „Po přípravě jsem chválil útočnou fázi, teď se však bohužel zasekla. Zejména první poločas byl z naší strany hodně špatný. Záložníci, hlavně ti zkušení, kteří měli držet prapor, nechtěli hrát, nenabízeli se, chyběl jim pohyb. Příliš jim však nepomohli ani ostatní. Bylo to takové mdlé, nervózní. Snad až příliš jsem z kluků cítil strach z toho, jak to dopadne,“ tvrdil Uličný.

Proto, jak prozradil, zakřičel o přestávce v kabině, trochu stáhl Ordoše více do hloubi pole, Heinze posunul naopak nahoru a přišlo zlepšení. „Faktem ovšem je, že více než herní kvalitou to bylo silou vůle. Tlačili jsme hlavně standardkami, ale soupeř výborně zezadu dirigovaný skvělým Řepkou se na nás dobře připravil a ubránil. Nakonec jsme měli i štěstí, když se dostali do dvou šancí. Zlámal nás však podržel. I proto musím konstatovat, že dělba bodů byla zasloužená, byť naše zklamání je obrovské,“ prohlásil zkušený kouč.

Co ho ale potěšilo, byly výkony mladých hráčů, kteří toho ještě moc za sebou nemají. „V obraně si velmi dobře vedl Hála, svou roli plně splnil i Nepožitek, který zaskakoval za Rossiho,“ chválil Uličný. Posily ze Sparty Jirouše a Podaného naopak příliš hodnotit nechtěl. „Bylo to poprvé, co za Sigmu nastoupili v ostrém zápase a tak to měli těžké. Rozhodně však nezklamali, byť si dovedu představit, že si povedou lépe. Totéž ovšem platí prakticky o všech, co dnes nastoupili,“ konstatoval Uličný.

Reklama

Související témata: