Hlavní obsah

Policie obvinila kvůli výtržnostem v Mladé Boleslavi tři fanoušky

Policie obvinila tři fanoušky kvůli výtržnostem při nedělním utkání 17. kola fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Ostravou. Zároveň si vyžádala kamerové záznamy od České televize a je možné, že počet stíhaných bude nakonec vyšší, řekl v úterý mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Foto: Roman Vondruš, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Zápas přerušily v 49. minutě výtržnosti fanoušků Baníku. Surově napadli pořadatele a tři z nich zranili. Na stadionu zasahovala policie, která několik příznivců zadržela.

Podle Schöna byli obviněni celkem tři fanoušci. "Jeden za podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, druhý za výtržnictví a třetí za násilí proti úřední osobě," upřesnil. Jeden ze zadržených byl již propuštěn, zbylí dva čekají na to, až je policie přivede k soudu. "Pak budou asi propuštěni, protože jim hrozí maximálně rok odnětí svobody," dodal mluvčí.

Policie chce zároveň analyzovat kamerové záznamy, aby mohla případně dodatečně obvinit další fanoušky. Potřebuje zejména zjistit totožnost muže, který vnikl na plochu a napadl tři pořadatele a jednoho fanouška.

Rozhodčí poslal hráče do kabin a zápas byl na více než deset minut přerušen. Domácí nakonec zvítězili 2:1.

Reklama

Související témata: