Hlavní obsah

Sparta získala na hostování dalšího útočníka z Pobřeží slonoviny

PRAHA

Fotbalová Sparta počátkem týdne rozšířila kádr o útočníka z Pobřeží slonoviny Georgese Henriho Griffithse. Vytáhlý fotbalista, který v pátek oslaví dvaadvacáté narozeniny, přichází na roční hostování s opcí z klubu Sirocco FC. Ve Spartě zatím bude působit především v rezervním týmu. Sparta o příchodu hráče informovala na svém webu.

Foto: Sparta.cz

Na roční hostování s opcí přichází do Sparty Georges Henri Griffiths, vytáhlý střelec z Pobřeží Slonoviny.

Článek

Griffiths už trénuje s rezervou Sparty dva týdny a při výhře 3:0 v přípravném utkání nad Domažlicemi se zapsal mezi střelce. Následně mu Letenští nabídli hostování. "Griffiths přichází na roční hostování s opcí poté, co jsme o něm shromáždili dostatek informací. Věříme, že potvrdí dobré reference, nicméně jeho růst by měl být postupný. Víme totiž, že aklimatizace a věci s ní spojené jsou pro hráče náročné," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

V rezervě Sparty začínal rovněž Bony Wilfried, který se poté stal oporou týmu, než před rokem přestoupil do Arnhemu. Griffiths by nyní rád na svého krajana navázal. "Byla to jedna z věcí, které mne přiměly, abych ve své cestě zvolil Spartu. Bony tady odvedl dobrou práci a ukázal dalším hráčům z mé země, že stojí za to si Spartu vybrat. Takže doufám, že i já budu mít štěstí jako on," řekl útočník, který měří 195 centimetrů a kope levou nohou.

Griffiths patří k velkým talentům Pobřeží slonoviny, kde nastupoval i za mládežnické reprezentace. "Například hrál v kvalifikaci o olympijské hry. Má před sebou slibnou budoucnost. Zajímaly se o něj například i Olympique Marseille a Kubaň Krasnodar," řekl o hráči jeho agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Reklama

Související témata: