Hlavní obsah

Možná i kapitánská páska mu pomohla. K chvále, kterou ho zahrnoval trenér, třeba i k angažmá v cizině

Po distancovaném kapitánovi Horváthovi převzal kapitánskou pásku a v odvetě Evropské ligy proti Schalke sehrál David Limberský životní zápas. Třeba právě proto, že měl pásku na rukávě. Dost možná, že si právě čtvrtečním vydařeným vystoupením řekl i o zahraniční angažmá. „Nemám důvod někam utíkat. Jsem v Plzni spokojený i dobře placený, navíc mám ještě rok smlouvu,“ bránil se podobným úvahám Limberský.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Limberský je nahoře. Po výkonu proti Schalke obrazně i doslova.

Článek

Trenér Vrba právě vás vynášel po zápase pomalu až do nebe, což u něho nebývá zvykem... Dokonce mluvil o tom, že takový výkon od krajního beka dlouho neviděl!

Asi mi to trošku šlo, lhal bych, kdybych tvrdil něco jiného. Ale klobouk dolů před celým týmem, protože jsme to ani v deseti nezabalili, vyrovnali jsme a to se cení. Končíme s hlavami nahoře.

Možná jste se výkonem proti Schalke prodal do bundesligy...

To asi není otázka pro mě. A hlavně - jsem v Plzni spokojený, jsem i dobře placený, takže není důvod někam utíkat. Navíc mám ještě rok smlouvu.

Není té skromnosti až příliš?

Mně se zdá, že hraju docela dobře pořád. Navíc odveta proti Schalke se povedla hodně klukům. Výkon, jaký jsme předvedli, by se měl doma obdivovat, protože jsme se vyrovnali týmu z výsluní bundesligy.

Jak se vůbec cítíte poté, co jste vlastně i v devíti Schalke vzdorovali a nakonec přesto vypadli? Unavený, šťastný, zklamaný?

Všechno dohromady. Jsem hrdý, že jsme hráli o postup do poslední minuty, jsem zároveň i smutný z konce, který nás potkal.

Vyčítáte jako kapitán Bakošovi zkrat, kterého se dopustil a jímž vás tolik oslabil?

Jemu občas ujedou nervy. A komu ne, když šlo o tolik vyhecovaný zápas? Byla to chyba, které si je vědom a za níž bude platit, čehož si je vědom. Potrestal sám sebe i nás. Ale nezatracujeme ho, protože je podle mě nejlepším útočníkem naší ligy.

Na druhou stranu jste si ověřili, jak velkou vnitřní sílu vaše mužstvo má. Nastoupilo bez kapitána Horvátha, po hodině přišlo o vyloučeného Bakoše, dohrávalo v devíti, a přesto vzdorovalo...

Skutečně jsme si ověřili, že to může jít i bez Jiráčka, Bystroně a Horvátha.  I když doufám, že Horvi neskončí. A stejně tak doufám, že až třeba jednou skutečně skončí, my budeme hrát pořád stejný fotbal, což je podmíněno i tím, aby zůstal i trenér, protože je to hodně i o něm.

Máte velké obavy, aby po úspěšném tažení v Plzni mužstvo nerozprodali, a vy jste nezačínali znovu?

To není otázka pro mě, ale pro vedení. V Plzni se ovšem dělá fotbal v poslední době fantasticky a určitě se v těchto intencích bude pokračovat. Není důvod, aby se mužstvo rozprodávalo.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice