Hlavní obsah

Ostrava přišla v závěru o bod a hráči cítili křivdu

Pocit křivdy zůstal v ostravských fotbalistech po utkání 18. kola nejvyšší soutěže s Jabloncem, které skončilo 2:2. Hosté vyrovnali Pitákem z poslední útočné akce v třetí minutě nastaveného času, domácí však opouštěli hřiště ve velkých emocích a s přesvědčením, že k závěrečné standardní situaci vůbec nemělo dojít.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný brankář Baníku David Pietrzkiewicz po skončení zápasu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Souboj domácího záložníka Kukece s jedním z jabloneckých hráčů v hloubi pole vyhodnotil sudí Roman Hrubeš jako faul ostravského fotbalisty. Jarolím pak našel přesným centrem hlavu Pitáka, který pár vteřin před koncem nastavení vyrovnal na 2:2. "Nemůžeme se k určitým věcem vyjadřovat. Obrázek si musí udělat lidé, kteří to viděli na vlastní oči," řekl novinářům ostravský útočník Lukáš Magera. "Druhá věc už je, že tam zůstal neobsazený hráč, který nám pak dal gól. To se nemůže stát," dodal Magera.

Jablonec odvrátil porážku doslova v posledním okamžiku. "Šel jsem do souboje a míč jsem hlavou jenom trkl do branky. Marek Jarolím to perfektně kopl," uvedl autor druhé jablonecké branky. Podle něj byla remíza maximem, na co dnes Severočeši v Ostravě mohli dosáhnout. "Vyhrát jsme si nezasloužili, bod asi jo. Čekali jsme, že se Baník zvedne, přišel jim druhý kvalitní útočník (Magera) ke Svěrkošovi. My jsme začali trochu hrát až po druhém inkasovaném gólu, do té doby byl Baník lepší," podotkl Piták. Hosty vrátil do hry snížením na 1:2 Eliáš, který zaskočil chybujícího brankáře Pietrzkiewicze střelou od pravé autové čáry. "Na rovinu říkám, že to byl střílený centr," usmál se Eliáš. Ostrava se závěrečného dramatu mohla sama vyvarovat, kdyby využila vypracované šance. "Měli jsme za stavu 2:1 několik šancí na třetí gól, bohužel to v závěru dopadlo takhle. Myslím, že jsme i tak hráli výborně a je to výkon, na kterém se dá stavět," podotkl Magera.

Reklama

Související témata: