Hlavní obsah

Liberec - Příbram 2:0Liberec porazil Příbram a dotáhl se ke Spartě na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Štajner 1 : 0
18. Štajner (penalta) 2 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Liberce využili v 18. ligovém kole páteční porážky vedoucí Sparty v Hradci Králové a díky domácímu vítězství 2:0 nad Příbramí se k letenskému celku přiblížili v tabulce na tři body. Severočeši si připsali osmou výhru z posledních devíti zápasů a vděčí za ni hlavně Jiřímu Štajnerovi, který rozhodl duel během úvodních osmnácti minut rychlým vedoucím gólem a následnou proměněnou penaltou. Hosté dohrávali od 67. minuty bez vyloučeného Tomáše Pilíka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jiří Štajner se blýskl proti Příbrami dvěma góly.

Článek

Příbram dorazila do Liberce oslabena o několik zraněných opor a kvůli absencím v ofenzivě poslal trenér Vavruška novou brazilskou posilu z Prešova útočníka Bernarda rovnou do základní sestavy. Hosté ale od úvodu museli myslet především na obranu. Favorit je celý zápas jasně přehrával a brzy se uklidnil dvěma rychlými góly.

Nejprve ještě Štajner špatně zpracoval kolmici, ve 14. minutě už ale otevřel skóre. Po přihrávce od Šurala si elegantně v běhu obhodil bránícího Divíška a s přehledem po zemi poslal míč do sítě.

Za čtyři minuty domácí slavili podruhé. Brankář Hruška ve vápně srazil Rabušice a Štajner z penalty nezaváhal. Liberecký špílmachr vstřelil jedenáctý gól v sezoně a posunul se na druhé místo tabulky kanonýrů za jabloneckého Davida Lafatu s devatenácti přesnými zásahy.

Severočeši pokračovali v útočných manévrech, několikrát nadějné akce ale zbytečně překombinovali nebo jim nevyšla finální fáze. Štajnerovi zkazila radost z hattricku příbramská obrana, po změně stran pak Breznaníka vychytal Hruška. Ten vzápětí jen přihlížel, jak Váchova rána v 66. minutě těsně minula spojnici.

Příbramští občas zahrozili díky důraznému Bernardovi, Bičíka však za celý zápas ani jednou výrazněji neprověřili. A když v 67. minutě musel po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy Tomáš Pilík, soustředili se hosté už pouze na to, aby znovu neinkasovali.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 14. a 18. z pen. Štajner. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Pospíšil. ŽK: T. Pilík, Pleško. ČK: 67. T. Pilík. Diváci: 3965.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (61. Bosančič), Vácha, Janů (74. Rilke), Breznaník - Štajner - Rabušic (84. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.
Příbram: Hruška - Štochl, Ricka, Krejčí, Divíšek - Mareš (63. Kdolský), Kraus, T. Pilík, Pleško (82. P. Pilík) - Krbeček (72. Dušek), Bernardo. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: