Hlavní obsah

Schulmeister vyřešil standardku geniálně a v olomoucké šatně vypuklo nadšení

čfoPrávo

Nedopustil, aby moravská bitva dospěla k bezbrankovému smíru. Přestože olomoučtí fotbalisté dohrávali závěrečnou čtvrthodinu ligového utkání na hřišti Slovácka bez vyloučeného Rossiho, v nastaveném čase se útočník Sigmy Jan Schulmeister postavil k přímému kopu a jeho střelu k bližší tyči procpal za brankovou čáru Klesnil. Hanáci si tak připsali cennou výhru 1:0 a v tabulce poskočili na nesestupovou čtrnáctou příčku.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoucký Jan Schulmeister (vlevo) bojuje o míč s Tomášem Markem z Baníku Ostrava - ilustrační foto.

Článek

„Jsem hrozně rád, že splácím trenérovi Uličnému důvěru. V zápase se mi dařilo, po mojí pravé straně jsme se docela prosazovali. Dlouho jsme ovšem nebyli schopni převahu zužitkovat. V deseti jsme se ale semkli. Zaplaťpánbůh, že to tam na poslední chvíli z trestňáku spadlo,“ zářil Schulmeister.

Svěřil se, že se snažil především zamířit do prostoru domácí branky. „Spoluhráč Aleš Škerle mi poradil, ať to zkusím na přední tyčku. Doufal jsem, že míč projde do sítě přímo, anebo ho někdo z našich hráčů tečuje. Vyšlo to první,“ liboval si. Radost mu nezkazil ani fakt, že vítěznou branku rozhodčí po zápasu nakonec kvůli jemné teči připsali Klesnilovi.

Brankář hradišťského celku Miroslav Filipko si sice na balón sáhl, avšak vyrazil ho jen na tyč, odkud se pomalu odkutálel do sítě. Hned po utkání si klíčovou situaci prohlížel na videu. „Naši kluci se bohužel rozestoupili ve zdi,“ zjistil. „Byla to hrozná tečka za naším katastrofálním výkonem. Vůbec se nedivím, že nás diváci vypískali a mnozí opustili stadión předčasně.“

Ani kapitán Slovácka Jan Trousil netajil z jarní domácí premiéry obrovské zklamání. „Celý zápas jsme byli horší. Nehráli jsme fotbal, ale jen jsme nakopávali míče dopředu. Když Rossi uviděl červenou kartu, věřil jsem, že se v početní převaze prosadíme. Bohužel to ale dopadlo přesně naopak. Když míč doputoval v posledních vteřinách do naší sítě, úplně jsem se vyděsil, co se stalo,“ svěřil se Trousil.

V olomoucké kabině naopak zavládlo veliké nadšení. „Honza Schulmeister vyřešil standardku naprosto geniálně. V utkání jsme byli lepším a nakonec i šťastnějším mužstvem. Fotbalový bůh stál při nás, vyhrát jsme si zasloužili. V boji o záchranu jsme vyválčili hrozně důležité tři body,“ liboval si kouč Sigmy Petr Uličný.

Reklama

Související témata: