Hlavní obsah

Žižkov - Ml.Boleslav 1:2Ani gól z 25. sekundy Žižkovu nestačil, nakonec prohrál i s Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Sivrič 1 : 0
45. Ščuk 1 : 1
70. Kúdela 1 : 2

PRAHA

Radost z vítězství naposledy okusili v desátém kole, od té doby fotbalisté Viktorie Žižkov již osmkrát prohráli a přilepili se na poslední místo tabulky. V utkání 18. kola Gambrinus ligy sice dali gól již ve 25. sekundě, přesto s Mladou Boleslaví nakonec prohráli 1:2. Zatímco Středočeši se posunuli na třetí místo, Žižkov ztrácí na příčku zaručující záchranu již čtyři body.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ondřej Kúdela z Boleslavi (vlevo) a Matej Sivrič ze Žižkova.

Článek
Fotogalerie

Zápas ještě pořádně nezačal, a domácí fanoušci už skandovali: Pískej konec! Domácí Bálek se totiž hned z prvního útoku rázně probil po levém křídle, odcentroval a k zadní tyči nabíhající Sivrič prostřelil brankáře Millera. Autor gólu se tak po sparťanovi Keričovi stal dalším hráčem, který na jaře skóroval již v úvodní minutě utkání.

Zatímco Kerič na to potřeboval 45 vteřin, další exliberecký Chorvat jen 25.

Favorit jako by čekal, že se poslední tým tabulky porazí sám. Již v 9. minutě mohl vyrovnat Chramosta. Byl před brankářem úplně sám, jenže Ticháček jako správný kapitán Viktorii podržel a míč trochu zázračně lapil. Boleslavští tak byli opaření ještě víc a při střelách Valenty a Sivriče měli dost velké štěstí.

V závěru první půle měl další šanci znovu Sivrič, nedokázal si však Millera obhodit. Jestliže domácí udeřili v první minutě první půle, hosté zase v poslední. Nepotřebovali k tomu žádný předchozí tlak, Ščuk se z hranice šestnáctky parádně trefil a Ticháček plachtil vzduchem marně.

Druhá půle tak dramaticky nezačala. Až po dvaceti minutách postupoval Chramosta ze strany sám na Ticháčka, žižkovský gólman však proti mladému útočníkovi znovu uspěl. To Kúdela ukázal, že na jaře má nabito. Žižkovská obrana mu nechala ve vápně dost času na opakovaný pokus a boleslavský záložník prudkou střelou rozhodl. Také v minulém kole s Baníkem dal Kúdela vítězný gól.

Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1)
Branky: 1. Sivrič – 45. Ščuk, 71. Kúdela. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Pilný. ŽK: Sloboda, Hílek, Valenta, Bartl – Ščuk, Dimitrovski. Diváci: 1856.
Žižkov: Ticháček - Bartl, Bodeček, Kropík, Šťastný (73. Slodowy) - Hílek - Sivrič (79. Kotyza), Sloboda (76. Jurčo), Valenta, Milosavljev - Bálek. Trenér Nádvorník.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Ščuk (67. Janíček), Kúdela - Zahustel (65. Mareš), Kulič, Fillo - Chramosta (85. Štohanzl). Trenér Koubek.

Reklama

Související témata: