Hlavní obsah

Štajner si svými výkony říká o EURO, chválí kouč Šilhavý libereckého tahouna

LIBEREC

Devět zápasů bez porážky v řadě, z toho osm vítězných. Takhle úspěšně se natahuje série libereckých fotbalistů, kteří snížili na druhém místě ligové tabulky manko na vedoucí Spartu už na pouhé tři body. „Moc si vážím toho, že jsme teď vyhráli dvakrát po sobě doma,“ zdůraznil trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jiří Štajner se blýskl proti Příbrami dvěma góly.

Článek

Slovan Liberec jasně přehrál oslabenou Příbram, dvěma góly do osmnácté minuty prakticky určil ráz zápasu. „Byli jsme kvalitnější, než soupeř. Pořád jsme chtěli hrát dopředu. A zvládli jsme nástrahy těch dvou zápasů doma, protože po vítězství nad Hradcem Králové jsme znovu nezaváhali. Excelentní výkon opět odvedl Jiří Štajner, který si říká o nominaci na EURO. Na jaře dal už tři góly, celkem jedenáct,“ liboval si Šilhavý.

Ale přece jen našel chybičky. „Kromě gólů jsme měli řadu dalších šancí, ale naložili jsme s nimi špatně. Už po poločase to mohlo být více než 2:0,“ mínil trenér.

Liberec už musí uvažovat o titulu. „Matematika říká, že pokud bychom vyhráli všechny svoje zbývající zápasy, skončili bychom první. Ale to jsou zatím jen úvahy, přesto se tomu, že nás většina soupeřů bude brát jako jednoho z favoritů, nevyhneme. Chceme hrát hlavně atraktivní fotbal dopředu a bude jen dobře, pokud budeme dál atakovat nejvyšší příčky,“ zamyslel se Šilhavý.

Vavruška: Dochází na moje slova

Příbramský kouč David Vavruška o kvalitách Liberce prohlásil: „Že bude hrát Slovan o titul, jsem prorokoval už po prvním vzájemném zápase na podzim. Tím jsem trochu poškádlil svého trenérského kolegu Jardu Šilhavého, ale vidíte, že to nebyla jen planá slova. Teď na ně pomalu dochází. A Liberečtí by se k tomu měli postavit čelem. Slovan má vynikající mužstvo a přidanou hodnotou je Štajner. Ať by hrál kdekoliv v lize, tým by šel s ním okamžitě o level výš.“

Jinak Vavruška uznal, že jarní Příbram je odlišná od té podzimní. „Máme problémy sami se sebou. Rozpadla se nám osa mužstva a tím jeho kvalita klesla o desítky procent. Nahradit chybějící hráče a ponechat si stejný způsob hry z podzimu v útočné fázi prostě nejde. Nemáme jistotu v pokutovém území,“ litoval trenér Středočechů.

Poprvé nasadil brazilského útočníka Bernarda, který přišel ze slovenského Prešova. „Bernardo je s námi od úterý. Přesto jsem ho hned poslal do zápasu. Při své premiéře nezklamal,“ dodal Vavruška.

Reklama

Související témata: