Hlavní obsah

Klesa slavil premiérový gól hlavou, Nešpor bude platit

Karel FeltPrávo

Bitvu na sněhu vyhráli v Českých Budějovicích domácí. Bohemians 1905 dostali tři branky a zatímco domácí si udrželi mírný odstup od týmů, které jsou bezprostředně ohroženy sestupem, vršovičtí klokani se jim přiblížili a musejí začít sledovat spíš mužstva v tabulce pod sebou než nad sebou.

Foto: Peřina Luděk, ČTK

Budějovický Michal Klesa (vlevo) na ilustračním snímku v souboji s olomouckým Janem Schulmeisterem.

Článek

Domácí fanoušci byli hodně zvědaví na novou posilu Tomáše Řepku, ale stadión na Střeleckém ostrově nevyprodali... Ale nová ikona klubu byla spokojena.

Spokojený Řepka

„Lidí přišlo v tom počasí hodně a to je fajn. Když budeme vyhrávat, bude jich chodit víc. Příjemně mě překvapilo, že za mnou přijeli fanoušci až z Prahy. Získali jsme tři důležité body a snad jsem ani já nikoho nezklamal,“ říkal Tomáš Řepka a dodal: „My jsme dali dva góly ve vánici, ale bylo to strašně těžké, protože chvílemi nebylo nic vidět. Nám to ale paradoxně pomohlo. Důležité pak bylo, že Bohemka nedala penaltu. Zápas by to asi zdramatizovalo.“

Dvougólovým hrdinou domácích byl Michal Klesa... „Ten první gól jsem dal po perfektním prostrčení Filipa Rýdla, jen jsem se soustředil, abych balón trefil ke vzdálenější tyči. Ten můj druhý je pro mne kuriózní. Poprvé jsem se v lize trefil hlavou. Ale centr Sandra byl fantastický,“ říkal spokojeně českobudějovický záložník, který ale bude svému týmu za týden chybět v Jablonci kvůli čtvrté žluté kartě.

„Hodně nám pomohl rychlý úvodní gól. Hra pak byla hodně ovlivněná počasím. Těžký terén nám vadil, i když jsme dali další gól. Neudrželi jsme míč. Z toho pak vyplynula i ta penalta po dvou našich chybách. Naštěstí z ní nebyl gól, ale já jsem přesvědčený, že bychom i tak vyhráli,“ ohlédl se za utkáním kouč domácích František Cipro.

Nedisciplinovanost ho bude něco stát

Hodně naštvaný byl jeho protějšek Pavel Medynský. „Nezvládali jsme to na těžkém terénu. Dostali jsme rychlý gól a pak nedali penaltu. Měl ji kopat Jindřišek, ale ten zavinil první branku a necítil se dobře. Druhým určeným byl Borek. Ten na ni také nešel. Vzal to na sebe Martin Nešpor, který ji kopat neměl. Pokud něco takového udělá, musí proměnit. Takhle bude podle našeho vnitřního sazebníku platit za nedisciplinovanost,“ zlobil se Medynský.

Uznal, že domácí byli lepší... „Hlavně jim vyšlo zakončení, byli skoro stoprocentní. My jsme nebyli herně horší, ale nedokázali jsme se účinně prosadit proti jejich obraně. Všechno máme ve svých rukou, ale zbytečně si komplikujeme situaci. Teď musíme doma porazit Ostravu,“ počítal Medynský.

Reklama

Související témata: