Hlavní obsah

Trenér Beránek výpověď nedal

PRAHA

Trenér fotbalistů Slavie Miroslav Beránek po sobotním utkání na Žižkově popřel, že by v průběhu minulého týdne dal výpověď. "To je lež," reagoval na zvěst o předčasném odchodu z klubu, s nímž má smlouvu do konce sezóny. Nevyvracel však, že v mužstvu docházelo k ostřejším výměnám názorů.

Foto: Archiv

Trenér Slavie Praha Miroslav Beránek

Článek

Když se tým nedostal do vytoužené Ligy mistrů, začalo to v něm vřít. "Ale to bylo v době, kdy jsme pětkrát po sobě nevyhráli. Bylo by špatné, kdyby sami hráči něco nepodnikli."

Pak už kouč hovořil o víkendovém souboji na Žižkově. V něm nechyběly ostré zákroky, ale fotbal ano. "Nemá smysl hodnotit fotbal, dneska to byl jiný sport, spíše gladiátorské hry," říkal po utkání Beránek. "Brutální? To ne," namítal v trenérském hodnocení po utkání žižkovský Václav Hradecký.

Dusno bylo chvíli i v hledišti, když slávističtí fandové nenápadně proklouzli do sektoru domácích. Rvačka skončila dříve, než nepříliš pohotoví policisté dokráčeli do míst sváru. Pak to začalo jiskřit i na hřišti. Čemuž hodně napomohl nevýrazný sudí Vidlák.

K arbitrovi se však oba trenéři vyjadřovali jen zdráhavě. "Hraje se na té hranici, kterou nastaví sudí. To, co tu bylo dnes, neodpovídalo celoevropskému trendu, ke škodě fotbalu," posteskl si jen diplomaticky Beránek. "Kdyby se hrálo podle pravidel, nemůže Žižkov utkání dokončit, takové chvaty nepamatuji. Je neuvěřitelné, že máme více karet než domácí," zakončil přece jen ostřeji hostující útočník Pavel Kuka.

Reklama

Související témata: