Hlavní obsah

Slavia: Mizerná hra a kupa problémů

PRAHA

Směšný, děsivý, nejmizernější výkon podzimu, po konci sprosté nadávky publika. Člověk by o pátečním představení fotbalistů Slavie proti Českým Budějovicím vymyslel snad tisíce negativ. Výsledek 0:1 je pro ně ještě milosrdný! Kdyby dostali "bůra", nikdo by se nedivil...

Článek

Nejde ovšem jen o jeden zápas, ale o stav celého klubu. Existují snad jen problémy! Je toho už víc než dost, co hýbe žlučí příznivcům sešívaných.

Vše začalo dalším neúspěšným pokusem o Ligu mistrů, přišla krize v domácí soutěži, propíraná kauza možného odchodu ikony Slavie Kuky, atmosféru "vyšperkovaly" hádky a rozpolcenost v kabině, rekonstrukce edenského stadiónu je v nedohlednu, existují dluhy vůči hráčům ještě z minulé sezóny, teď mizí do Ruska Dostálek s Petroušem a na cestě pryč jsou další.

Mluví se o přestupech Gedeona, Pitáka nebo Černého... Ti všichni i další mohou záhy zmizet. Hrozí rozprodej. "Proto by mělo asi hodně hráčů v zimní přestávce přijít," hořce se usmál po porážce v 15. kole s Jihočechy trenér Miroslav Beránek. Posily, jež klub angažoval před letošním ročníkem, vkládaná očekávání neplní ani náhodou.

Přežije Beránek zimu?

Nejkřiklavějším příkladem je výkonnostní tragédie Lukeše. Zatímco Beránek mluvil s novináři po poslední ligové potupě (předtím mužstvo sehrálo hrůzné utkání na Žižkově), před stadiónem zněla ostřejší slovíčka: "Ku... Leško, vylez, čekáme tady na tebe," zařval kdosi. Hláška směrem ke generálnímu řediteli úsměvně dokumentovala celou situaci.

Rozhořčení a napětí roste. Přesto je klub v lize stále vpředu, nyní třetí, nahrála mu i ostudná prohra rivala z Letné v Jablonci. Kouč Beránek dosud nehodlá situaci nijak hlouběji s novináři pitvat, je rád, že mediální situace jakžtakž utichla a touží tým co nejlépe nachystat na poslední duel podzimu - odvetu 2. kola Poháru UEFA na stadiónu Levski Sofie.

"Pak si samozřejmě o všem rád promluvím," řekl Právu. Po prohře s Jihočechy často odpovídal slovy "uvidí se v zimě". Zdá se být ovšem jasné, že pakliže nezvládne postup s Levski, žádná zima pro něj ve Slavii už nebude... I v Bulharsku však bude muset kouč notně improvizovat se sestavou, naposledy chybělo pět mužů základního kádru. "Je úzký," uznal Beránek.

Tíha doléhá i na hráče

Po prohře s překvapivě herně velmi dobrými Jihočechy se nervozita přenesla i na hráče. Se skleslými hlavami si museli vyslechnout u tunelu vedoucím do šatny nadávky od rozezlených diváků. To asi člověku nepřidá...

"Ptejte se mě na utkání, ne na přestupy. To je nefér, ptát se takhle tři minuty po utkání, nemyslíte?" vyštěkl na novináře Radek Bejbl, když se ho otázali, jak moc výkon ovlivnil odchod Dostálka s Petroušem. Slavia prostě ztrácí glanc snad ve všech směrech. Kdo ví, co se bude dít po odvetě v Bulharsku. "Měli by to celý rozpustit," utrousil v pátek jeden fanda.

Reklama

Související témata: