Hlavní obsah

Teplice v lize tápou, srazil je i Zlín

Viktor Knap, Právo

Co se děje v lize s fotbalisty Teplic? Ani pošesté v řadě v ní nedokázali vyhrát. Tým, který šokuje Evropu, v Čechách udivujícím způsobem tápe. Teď se nepříjemného překvapení před odvetou s Feyenoordem Rotterdam dočkal ve Zlíně. Domácí klub Severočechy nejen porazil 1:0, ale větší část zápasu byl i lepší.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tepličtí fotbalisté mnoho důvodů k radosti nemají. V 1. lize už šestkrát nevyhráli...

Článek

"S takovýmto výkonem bychom proti Holanďanům nemuseli vůbec na hřiště. Domácí hráli a bojovali, my jsme měli jenom náznaky. Zlín vyhrál zaslouženě a tato porážka je pro mne velkým zklamáním. Doufám, že si to hráči vyříkají mezi sebou a ve čtvrtek budou úplně jiným mužstvem, než jaké se na trávníku představilo tady," věřil teplický trenér František Straka. Vztek s ním ale lomcoval.

Zlínský kouč Vlastislav Mareček naopak neskrýval radost i pohodu a soupeře se snažil povzbudit. "Teplickým přeju, aby proti Feyenoordu uspěli. Evropské úspěchy na klubové úrovni nutně potřebujeme," řekl před čtvrtečním duelem Severočechů s nizozemským týmem. Pak se ale vrátil k hodnocení zápasu.

Týdenní příprava se vyplatila

"Připravovali jsme se na Teplice celý týden, věnovali se nácviku herních signálů a z jednoho z nich vstřelili vítězný gól. Dal jej Vidlička a je to nejlepší recept na to, jak se může on iKoubský dostat z deprese po vyřazení českého družstva z mistrovství Evropy juniorů. Oba patřili k našim nejlepším hráčům," pravil Mareček.

Úspěšný zlínský střelec zářil a přiznal, že šel do utkání se zvláštní motivací. "Chtěli jsme s Jirkou zlomit zklamání. Branku jsem vstřelil ze situace, kterou nacvičujeme, ale trochu mi k ní pomohl gólman soupeře. Začal vybíhat a v půli cesty se zastavil," připomněl Vlastimil Vidlička.

Teplický trenér však vinu svému brankáři nedává. "Byla to hrubá chyba obrany. Kolář musel z branky, my jsme ale odkryli celou levou stranu pole. Na vítězství čekáme už šest zápasů a snad už konečně přijde. Teď je ale na některých hráčích znát únava ze zátěže, již přináší liga, domácí pohár a evropské soutěže. Proto jsem musel střídat třeba Benčíka. Šanci dostal naopak sedmnáctiletý Fenič a určitě nezklamal," řekl na závěr Straka.

Reklama

Související témata: