Hlavní obsah

Leška: ENIC Slavii neprodává

PRAHA

Žádné velké překvapení nepřineslo jednání šéfa fotbalové Slavie Vladimíra Lešky se zástupci firmy ENIC, která klub vlastní. Výkonný ředitel společnosti Daniel Levy a finanční ředitel Matthew Collecott, kteří s Leškou rokovali, přišli s ujištěním, že o prodeji klubu nejednají.

Článek

"Majitel mě ujistil, že v žádném případě nejedná o prodeji Slavie, neuzavřel v tomto směru žádné dohody ani nevyhledává zájemce o koupi klubu. Prodej Slavie není ve strategii ENICu. Píše se o něm v Praze, nikoliv v Londýně," poznamenal po návratu Leška.

Nejzajímavější závěrem Leškova výletu do Velké Británie tak je domluvený přátelský zápas Slavie s Tottenhamem Hotspur v létě příštího roku v Praze.

Podle Lešky jsou personální záležitosti, včetně rozhodování o složení realizačního týmu, v kompetenci představenstva. O angažmá trenéra Beránka se bude jednat v úterý po návratu kouče z týdenního soustředění v Tottenhamu.

Stavba nového stadiónu začne v polovině prosince

Podle Lešky je ENIC nadále připraven finančně podporovat klub a investovat do mladých perspektivních hráčů. Zároveň si uvědomuje, že je potřeba zajistit kvalitní náhradu za odcházející fotbalisty.

Při jednáních o příchodech se investice budou stejně jako v minulosti hodnotit případ od případu. "Majitel očekává, že hráči a realizační tým maximálně využijí podmínek, které mají k dispozici, k dosažení sportovního úspěchu," pokračoval Leška.

Podle něj investice do přípravy výstavby nového stadionu již přinášejí efekt: vracejí se v podobě dokončení projektové přípravy a startu první etapy stavby, která má být zahájena v polovině prosince. "ENIC je připraven nést svůj díl zodpovědnosti za financování stadiónu," zdůraznil Leška.

Reklama

Související témata: