Hlavní obsah

Vyřazení Sparty z Ligy mistrů by rozpoutalo výprodej

PRAHA

Až čtyři fotbalisté základní sestavy pražské Sparty mohou v zimě opustit Letnou. Nejblíže odchodu je útočník Marek Kincl, jehož přestup do Zenitu Petrohrad je téměř upečen. Kluby se dohodly, zbývá jen souhlas hráče. Dalšími hráči na prodej jsou středopolaři Martin Zbončák a Libor Sionko, obránce Tomáš Hübschman a brankář Jaromír Blažek.

Foto: ČTK/AP

Marek Kincl (vzadu) a Libor Sionko nejspíš v zimě Spartu opustí.

Článek

Případný pohyb kádru je úzce spjat s dnešním utkáním v Lize mistrů s Laziem Řím. Pokud Sparta vyhraje a postoupí do další fáze soutěže, vydělá další desítky miliónů korun. A výprodej by mohl být menší. V případě vyřazení přitečou peníze do sparťanské pokladny z jiných celků.

Kincla chce do Petrohradu český trenér Vlastimil Petržela. Nabídka z Ruska přistála také na stole Zbončáka. Blažek, Sionko a Hübschman by mohli zamířit na Západ. O sparťanského gólmana měli zájem v Anglii a Německu. Stálice Sparty Sionko je zase v hledáčku francouzského Štrasburku.

"Na zápas s Laziem přijede spousta pozorovatelů. Z toho se ale nedá nic odvozovat, blíží se konec přestupního termínu a je logické, že skauti jsou aktivnější," nechtěla prozradit bližší informace tisková mluvčí Sparty Lenka Raková. Přiznala však, že tři až čtyři muži základní sestavy mohou klub opustit.

Zdá se, že jediné, co může odchody opor zmrazit, je případná výhra v úterním souboji s Italy.

Reklama

Související témata: