Hlavní obsah

Místo Csaplára přijde do Liberce Griga

LIBEREC

A je jasno. Trenéra Josefa Csaplára nahradí na lavičce fotbalistů Liberce Stanislav Griga. Slovenský kouč na severu Čech ještě nepodepsal smlouvu, stát by se tak mělo v nejbližších dnech. Zatím není jasné, zda bude Griga hlavním trenérem, nebo povede tým společně s Ladislavem Škorpilem.

Článek

Csaplár, který dostal v pátek od vedení Liberce zelenou k odchodu, míří do Slavie. Tam by měl nahradit odvolaného kouče Miroslava Beránka.

Spekuluje se také o odchodu Ladislava Škorpila, druhého člena libereckého trenérského tandemu. Zkušený kouč je kandidátem na trenéra reprezentační jednadvacítky. Existuje ale i možnost, že Škorpil zůstane a bude dále spolupracovat s Grigou.

Vedle Grigy byli ve hře i Jozef Jarabinský či Zdeněk Ščasný. Druhý jmenovaný však nabídku odmítl. Chce si prý od fotbalu na čas odpočinout.

Nejde o nouzové řešení

Řada byla na Grigovi, který kývl. "Pan Griga byl osloven s nabídkou, aby doplnil realizační tým. Při jednání akceptoval naše podmínky a zbývá upřesnit už jen poslední detaily. Domluvili jsme se na smlouvě na dobu neurčitou," řekl Právu Zbyněk Štiller, předseda představenstva klubu.

"Rozhodně si nemyslíme, že by Grigův příchod byl nějakým nouzovým řešením. Známe jeho trenérské úspěchy ve slovenské lize, kde se snažil se svými svěřenci praktikovat atraktivní a líbivý fotbal. Věříme, že podobným stylem může u našeho týmu navázat i na svého předchůdce Csaplára," podotkl Štiller.

Zimní přípravu zahájí fotbalisté Liberce 2. ledna. Zůstává otázkou, s jakým kádrem, protože se spekuluje o odchodech brankáře Kinského, obránce Holeňáka, záložníků Kolouška a Poláka. "Žádná konkrétní jednání se ale nevedou," tvrdil Štiller.

Kdo je Stanislav Griga?
Dvaačtyřicetiletý trenér patřil v osmdesátých letech v dresu Sparty k nejlepším útočníkům a překonal hranici stovky ligových branek. Byl také členem týmu, který na MS v Itálii v roce 1990 postoupil do čtvrtfinále. Oblékal také dres Feyenoordu Rotterdam. Jako trenér vedl Žilinu, Trenčín, Slovan Bratislava, Dubnicu i slovenskou jednadvacítku. Nedávno byl jedním z kandidátů na místo reprezentačního trenéra slovenského áčka, ale nakonec dostal přednost Dušan Gallis.

Reklama

Související témata: