Hlavní obsah

Csaplár považuje problémy v kabině za minulost

Sport.cz, Viktor Nosek, Právo

Delší dobu bylo jasné, že fotbalisty Slavie povede v druhé polovině sezóny Josef Csaplár. Jednačtyřicetiletý kouč ve čtvrtek tuto skutečnost stvrdil podpisem. Csaplára, který podepsal kontrakt do konce června 2006, doprovodili jeho někdejší spolupracovníci z Liberce - asistent Martin Hřídel a trenér brankářů Milan Veselý.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Nový trenér Slavie Josef Csaplár po podpisu smlouvy.

Článek

Třetím asistentem bude dosavadní kouč slávistického 'béčka' Luděk Klusáček. Z Liberce do Prahy přichází s Csaplárem také počítačový expert Luděk Bernát.

Kterého z hráčů Slovanu 'přibalí' do kufru, ale nový trenér nehodlal prozradit. "V Liberci je kvalitních hráčů vedle Kolouška víc. Je to řada fotbalistů, nechci říkat konkrétní jména," prohlásil.

Posílit tým by ale chtěl, a to po odchodech Dostálka a Petrouše zejména v obraně a záloze. "Ale než přivést tři průměrné hráče, to raději vezmu jednoho kvalitního," zdůraznil Csaplár. Zároveň dodal, že by byl rád, kdyby v sešívaném dresu zůstal Pavel Kuka.

Trable jsou všude

Problémy v kabině, o nichž se na podzim často spekulovalo, Csaplára z míry nevyvedly. Považuje je za minulost. "Až předstoupím před hráče, tak jim rovnou řeknu, že věci, které se děly před mým podpisem smlouvy mě vůbec nezajímají," ujistil Csaplár.

Případných nových trablů se neobává. "Když pracujete s takovým hráči jako jsou Koloušek, Štajner či Johana, tak už nějakou průpravu máte. Problémy v kabině jsou všude, v Bayernu Mnichov i Manchesteru United. Je to prostě součást téhle práce."

A plány do budoucna? "Nechci plácat o titulu. Když budeme v Lize mistrů, budu spokojen. Máme vrcholy teprve před sebou," zakončil Csaplár.

Reklama