Hlavní obsah

Baník shání posily, své hvězdy nejspíš udrží

OSTRAVA

Pro nejlepší tým fotbalové ligy Baník Ostrava skončila dovolená. Podzimní král odpočíval jen 28 dnů, nejméně ze všech ligových klubů, a zahájil přípravu na jarní odvety. V nich chce obhájit své postavení a zaútočit na titul. Pomoci mají i vytipované posily, na jejichž získání se horečně pracuje.

Foto: FC Baník Ostrava

Hvězdy Baníku zůstávají. Navíc se chystají příchod výrazných opor.

Článek

"Byl bych rád, pokud by se podařilo získat nového hráče do každé řady v poli," uvedl trenér František Komňacký. Kouč si zatím vyhlédl žižkovského Romana Oravce a Libora Doška z Brna.

Ani jednoho si ale ještě nemůže odškrtnout. Došek na nabídku kývl, ale zde vše záleží na jihomoravském klubu. "Baník je s hráčem už delší čas dohodnutý, záleží na částce, jakou si řekne mateřský klub," potvrdil Doškův manažer Ondřej Chovanec.

Velmi podobná situace je i u Oravce. Co je jisté? Baník rozhodně neposílí olomoucký záložník Radim Kučera. Toho si Sigma hodlá pohlídat.

Kádr se nerozprchl

Přestože se během úspěšného tažení podzimem spekulovalo o tom, že se kádr Ostravanů rozpadne, není tomu tak. Na Bazalech dokonce nepřistála žádná velká nabídka. Na odchodu do Žižkova je tak jen zkušený útočník Prohászka, který však na podzim v lize pravidelně nehrál.

"Nemáme v úmyslu kádr oslabovat," potvrdil znovu sportovní ředitel Pavel Hadamczik. O odchodu tak nyní nejednají Z. Pospěch, Heinz a ani reprezentační stoper Bolf, jenž má jako jediný od klubu příslib, že by mohl v případě konkrétního zájmu odejít do ciziny. "Považuji už za reálné, že v Baníku budu působit minimálně do mistrovství Evropy," přiznal Právu René Bolf.

Fanouškům se tým představí 30. prosince na halovém turnaji v Ostravě-Porubě, kde dostanou šanci mladší hráči a utkají se s Opavou, Vítkovicemi a futsalisty Frenštátu. Na kondiční soustředění do Hradce nad Moravicí vyrazí Ostravané 7. ledna, pak se zúčastní turnaje na umělé trávě v Olomouci a 24. ledna výprava odletí na herní kemp na Kypr.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články