Hlavní obsah

Rezek: Na Teplice budu vzpomínat rád

TEPLICE

Před Vánoci si odskočil do Anglie, aby zjistil, jak to chodí v tamních fotbalových klubech. Angažmá v ostrovním království však teplického Jana Rezka zatím neláká. Současnou prioritou pro něj zůstává působení v pražské Spartě, jejíž kádr severočeský špílmachr během zimní ligové pauzy zřejmě posílí.

Foto: ČTK/AP

Jan Rezek z FK Teplice oslavuje svůj gól, který vstřelil 1. FC Kaiserslautern v úvodním utkání prvního kola fotbalového Poháru UEFA

Článek

Před vánočními svátky jste byl na krátké stráži v Londýně, ale teď máte nakročeno do pražské Sparty... Byl jsem se podívat ve West Hamu United a Charltonu, jak to v takových klubech chodí. Přesun do Anglie ale pro mě není aktuální. Prioritu má nabídka z mistrovského celku a doufám, že všechno dobře dopadne.

Na podmínkách smlouvy jsem dohodnutý a kluby by měly být také domluvené. Poslední jednání dolaďují můj manažer Ondra Chovanec s advokátem Kramaričem.

Co vás na Letnou nejvíce láká?Je to pro mě výzva a ty já mám rád. Slyšel jsem, že Sparta plánovala můj příchod až na léto příštího roku, ale po nynějším odchodu Kincla do Petrohradu shání útočníka. Není vyloučeno, že odejde i Sionko, čímž by se moje naděje na místo v základní sestavě zřejmě ještě zvýšily. Trenér Kotrba mě prý chce za každou cenu a jeho zájmu si nesmírně vážím.

Nemáte v jednadvaceti letech přece jen trochu respekt z tlaku a specifického sparťanského prostředí?Chystaný přestup vnímám i jako šanci ukázat spoustě lidí, co mi nevěří, že i takový obrovský skok se dá zvládnout.

S Teplicemi by vás už v únoru čekalo osmifinále Poháru UEFA proti Celtiku Glasgow, zatímco podle určitých regulí byste nemohl ve stejném období nastoupit za Spartu v Lize mistrů proti AC Milán. Co tomu říkáte?Možná, že další teplické účinkování v pohárové Evropě by se omezilo jen na tyto dva zápasy. Jistě by mě neúčast v Poháru UEFA mrzela, ale dá se to oželet. Působení ve Spartě je z celkového pohledu víc, i když si hned nezahrajete v pohárech. Byl bych prostě někde jinde a věřím, že bych se podobného vrcholu dočkal už v následující sezóně.

Nebude vám ve Spartě chybět teplický kapitán a šprýmař Pavel Horváth?Takhle ještě neuvažuji, protože jsem z Teplic definitivně neodešel. Pokud se ale se severočeským klubem přece jen rozloučím, zůstanou mi nejen na Pavla, nýbrž i na všechny ostatní teplické kluky výborné vzpomínky.

Reklama

Související témata: