Hlavní obsah

Oslavy sportovců: doma, na ledě nebo v letadle

PRAHA

Většina českých sportovců oslaví Silvestr poklidně v kruhu rodinném nebo posezením s přáteli. Řada z nich míří odpočívat na hory, ale pro některé je přelom roku veskrze pracovním. Hokejovou dvacítku čeká ve středu poslední zápas skupiny na MS s Kanadou, skokané se budou soustředit na další díl Turné čtyř můstků, mimo domov budou i tenisté.

Foto: Internet

"Jen si přiťukneme," neplánují čeští sportovci na Silvestra žádné velkolepé oslavy.

Článek

Bohdan Ulihrach bude dnes celý den v letadle a v devět večer přistane v katarském Dauhá. Jiří Novák odletěl už krátce po Štědrém dnu do australského Perthu, kde zase v sobotu začne Hopmanův pohár.

Maximální soustředění dnes čeká juniorské reprezentanty v hokeji, kteří na MS ve Finsku nastoupí v důležitém zápase proti Kanadě. "Na hotel se kluci dostanou pozdě a stihnou jen slavnostnější večeři, ještě před půlnocí si přiťukneme šampaňským. Náladu určitě ovlivní výsledek, novoroční budíček bude pozdější, trénink máme 1. ledna až odpoledne," přiblížil trenér Alois Hadamczik.

Přípitek v kabině

Pracovní vytížení čeká i české hokejisty v NHL, poslední utkání Phoenixu v Los Angeles skončí zřejmě pár minut před půlnocí. "Ještě před zápasem asi zavolám domů, kde už budou mít Nový rok, a my se spoluhráči si přiťukneme zřejmě přímo v kabině," vykládal český centr Kojotů Jan Hrdina.

Domácí silvestrovskou oslavu s přítelkyní by chtěl stihnout Milan Kraft, neboť zápas jeho Pittsburghu na ledě NY Islanders začíná už ve 14 hodin: "Ještě před půlnocí bychom měli být doma, ale žádné bujaré veselí nemůže být, neboť na Nový rok už odpoledne hrajeme s Nashvillem."

Bojar až v Japonsku

Skokany na lyžích Jana Maturu, Michala Doležala a Jakuba Jandu čeká dnes v německém Garmisch-Partenkirchenu kvalifikace na druhý díl Turné čtyř můstků, a pokud v ní uspějí, novoroční odpoledne stráví zase na můstku při závodě. "Podobný rytmus zažívám už několik let po sobě, ani tu změnu letopočtu tolik nevnímám," přiznal nejlepší z reprezentantů Janda.

V Japonsku stráví Silvestr jediný český profesionální zápasník sumó Pavel Bojar, na tradiční novoroční návštěvu chrámu se podle ČTK nechystá. "Už jsem to jednou absolvoval a stačilo mi to. Spousta lidí, hrozná zima, takže raději zůstanu v klidu a teple. Trochu problematičtější bude kvůli různým omezením shánění alkoholu na přípitek, ale i to se zvládne," líčil.

Na Silvestra si zaběhejte

Sportovat se dnes bude v pražském Edenu, kde se od 11 hodin už poosmnácté utkají fotbaloví veteráni Sparty a Slavie. V Ústí nad Labem začne v 9.30 h sportovní dopoledne, vrcholící závodem horských kol. A po celém světě, včetně řady českých měst, se chystají Silvestrovské běhy, ten největší uvidí brazilské Sao Paulo.

Příklad poklidné silvestrovské oslavy nabízí biatlonová mistryně světa Kateřina Holubcová: "S mamkou budeme popíjet a manžel s tátou a bratrem se chystají bouchat rachejtle, jak je znám, už od osmi večer."

Jachtařka Lenka Šmídová na Nový rok v poledne odletí trénovat na Floridu. "Přiťuknu si o půlnoci s kamarády v Praze, alespoň to budu mít blíž na letiště, a dospím se na palubě," říkala pro ČTK.

Hned 1. ledna cestují do zahraničí i házenkáři ČR. "Vyrážíme na osm dní do Tuniska, hráči kvůli tomu možná trochu zkrátí silvestrovské veselí," přiznal trenér Rastislav Trtík.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články