Hlavní obsah

Kowalík znovu trénuje se Synotem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/PRAHA

V loňském ročníku fotbalové ligy Jiří Kowalík kraloval střelcům. V létě se ale kanonýr Synotu nepohodl s vedením klubu a musel se pakovat. Odmítl prodloužit smlouvu do konce příštího roku a od srpna si tak zvykal na život bez fotbalu. 26letý útočník nyní se Synotem alespoň absolvuje zimní přípravu. Jeho další budoucnost je ale ve hvězdách.

Foto: www.fc.synot.cz

Jiří Kowalík.

Článek

O Kowalíka je stále zájem v rakouské Bregenzi, ten je ale podmíněn dalším transferem. Existuje však i možnost, že bude znovu hájit barvy Synotu. "Jsme domluveni s Jirkou i jeho agentem Pavlem Zíkou, že se zapojí do přípravy. Zda ovšem zůstane, ukáže až čas," cituje internetová stránka klubu sportovního šéfa Jaroslava Hastíka.

Připravoval se sám

Kowalík během podzimu trénoval sám pod otcovým vedením a s vedením slováckého klubu nekomunikoval. "Chci nový impuls, jsem v Synotu už pět let," zdůvodňoval v létě Kowalík, proč nepodepsal vylepšený kontrakt. Mohl přitom odejít na roční hostování do ambiciózního Liberce, kde by si finančně ještě polepšil. Neochota prodloužit se Synotem smlouvu o půlrok však jednání zablokovala.

Loni Kowalík nastřílel šestnáct branek a stal se nejlepším střelcem. V létě pak jednal o odchodu do ostravského Baníku, ten ale dal nakonec přednost Marku Heinzovi. V Synotu ho mezitím nahradil exliberecký Jan Nezmar.

Reklama