Hlavní obsah

Sparta získala teplického Rezka

PRAHA

Fotbalovou Spartu Praha posílil teplický útočník Jan Rezek. Na Letné podepsal smlouvu na tři a půl roku. Teplice za hráče dostanou finanční odstupné, navíc bude na severu Čech rok a půl hostovat Martin Klein. Severočeši budou mít také podíl na případném Rezkově přestupu do zahraničí.

Článek

"Sparta je pro mne výzva a ty já mám rád. Chci lidem, kteří mi nevěří, dokázat, že tohle zvládnu," řekl jednadvacetiletý Rezek. Teplice od léta nabízely hráči prodloužení smlouvy, která měla skončit za půl roku. Rezek však kladl vysoké požadavky, a tak nový kontrakt podepsán nebyl.

"Neměl o prodloužení smlouvy zájem. Jeho podmínky byly pro nás nepřijatelné. Proto jsme se museli zachovat jako obchodníci," řekl na internetové stránce klubu sportovní šéf Jiří Nevrlý. "Věděli jsme, že u nás končí, ale nechtěli jsme ho odstavit tak, jako to udělali v jiných klubech."

Prosadil se v pohárové Evropě

Mladý dravec odehrál v lize 36 utkání, v nichž vsítil tři góly. Více než v domácí soutěži se ale letos prosazoval v Poháru UEFA. Důležitými trefami pomohl Teplicím k postupu přes německý Kaiserslautern i nizozemský Feyenoord Rotterdam.

V letošní sezóně už však Rezek musí na evropské poháry zapomenout. Vzhledem k tomu, že již nastoupil za Teplice v Poháru UEFA, nemůže hájit barvy Sparty v osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán. "Poháry oželím. Působení ve Spartě je pro mne z celkového pohledu významnější," je přesvědčen Rezek.

Ve žlutomodrém dresu má mladého forvarda nahradit pětadvacetiletý útočník Jablonce Jiří Mašek.

Bude Voříšek dalším?

Pražská Sparta se zajímá také o dalšího svěřence trenéra Františka Straky. V hledáčku je záložník Petr Voříšek. V jeho případě jsou ale Teplice neústupnější.

Letenští loví i v jiném severočeském revíru - Liberci. Ze Slovanu by rádi přivedli do české metropole obránce Miroslava Holeňáka. "Možná přijde jen jeden hráč, možná získáme všechny tři," řekl nedávno prezident Sparty Vlastimil Košťál.

Reklama

Související témata: