Hlavní obsah

Kuka už nechce podzim pitvat

PRAHA

Zimní příprava fotbalovému veteránovi Pavlu Kukovi příliš nevoní. "Bude to asi pořádně bolet," ušklíbl se pětatřicetiletý fotbalista, jehož však táhne do další dřiny vědomí: situace ve Slavii se změnila! Nedávno se zdálo, že slávistická ikona z klubu zmizí, ale to je minulost. Kuka zůstává...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka bude i v jarní části fotbalové ligy hájit červenobílé barvy. Nový trenér Slavie Josef Csaplár na něj spoléhá.

Článek

Za trenéra Beránka vážně uvažoval o odchodu, dokonce nabídl předčasné ukončení smlouvy ke konci roku. Fanouškům Slavie tak zamrzl úsměv nejen vinou chladného počasí. Už si však mohou oddechnout. "Mám smlouvu, proč bych tady tedy neměl být," poznamenal ostřílený forvard včera na Strahově.

Jmenování nového trenéra bylo jistě jedním z impulsů. Ačkoliv s Csaplárem ještě nemluvil, je si jistý, že najdou společnou řeč. "Přečetl jsem si v novinách nějaké rozhovory a jsme si podle mého podobní. Chceme vyhrávat, to máme společné," vykládal Kuka.

Samotný Csaplár věří, že Kuka bude jeho prostředníkem v kabině. "Spoléhám na něj, jsem přesvědčen, že sehraje pozitivní roli v kabině i na hřišti," řekl Csaplár. Pro Kukovy uši jistě rajská hudba. Vždyť podobných slov by se od odvolaného kouč Beránka dočkal jen ztěží.

"Ano, měli jsme trable. A já usoudil, že by bylo lépe odejít. Teď je prioritou to, aby negativa vymizela a projevilo se to na hřišti. Musíme se tak chovat všichni, je to společný úkol," vrátil se Kuka k podzimním potížím sešívaných.

"Nechci rejpat"

Pitvat se v celé kauze ovšem už s odstupem času nijak konkrétně nechce. Bere ji za minulost a nehodlá být konkrétní. "To nemá cenu! Ničemu by to přece nepomohlo. Je to pryč, nechci do toho rejpat a hotovo," odpálkoval důrazně dotaz Kuka.

Hlavní roli prý ale nehrálo to, že nebyl pravidelně nasazován k utkáním a že pobyl na trávníku mnohdy jen několik zanedbatelných minut. "Ne, v tom to nebylo. Ovšem na druhou stranu těžko mohu být spokojený, když sedím na lavičce."

V létě končí Kukovi ve Slavii smlouva. A manažer Jinoch tvrdí, že klub už nyní v lednu hodlá diskutovat s útočníkem o tom, co bude dál. "Co bude za půl roku, absolutně neřeším. Ani na to nechci myslet," řekl ovšem Kuka. Možná ho tedy čeká poslední zimní tréninkové martyrium v kariéře. Už několikrát konec v rozhovorech naznačil. Právě v dlouhodobých soustředěních a odloučeních od rodiny prý už ve svém věku nevidí smysl.

Bude mít ještě chuť?

"Jde také o zdraví, o to, jestli na fotbal budu ještě výkonnostně mít, jestli se nevytratí chuť pokračovat. A ta souvisí zase s výsledky. Víte, já teď řeším hlavně tu zimní přípravu. Ta je pro mě v mém věku čím dál tím horší," otáčel oči v sloup Kuka.

"Nedovolím, aby hráči přišli do útlumu," ujistil jej však Csaplár, že tým v dalších týdnech nečekají tréninková 'jatka'.

Reklama

Související témata: