Hlavní obsah

Hübschmann zůstává ve Spartě a těší se na AC Milán

PRAHA

Fotbalový obránce Tomáš Hübschman zůstává na Letné. O oporu zadních řad Sparty byl zájem v zahraničí, ale žádná nabídka nebyla natolik konkrétní ani zajímavá, aby ji český fotbalový mistr akceptoval. "Mně to nevadí. Neřeším to, jsem ve Spartě spokojený a na jaro se těším. Bude hodně zajímavé," říkal s úsměvem Hübchman.

Foto: Právo

Tomáš Hübschman

Článek

I když dvaadvacetiletý fotbalista není milovníkem tvrdé zimní přípravy, chápe její význam. "Jaro bude hodně náročné, takže příprava tvrdá být musí, protože z ní budeme čerpat až do půlky května. Sparta potřebuje být rozjetá tak v půlce února," přemítal na startu očekávaného drilu.

Brzy po jeho skončení čeká Spartu osmifinále Ligy mistrů s jejím posledním vítězem. "AC Milán je v určité výhodě, od Tří králů hraje ligu. Určitě ale nejsme předem vyřazení. Když se s tím popereme jako s Laziem, máme šanci. My rozhodně nemáme co ztratit. Milán musí postoupit vzhledem ke svojí síle a tradici, Sparta může jen překvapit. A to je naše přání i cíl," odmítl jakoukoliv poraženeckou náladu.

Boj o titul ještě není ztracený

Ztracený nevidí ani boj o domácí titul, i když Baník má náskok sedmi bodů. "Je to dost, ale není to tak hrozné. Hlavně na začátku jarní části se vinou špatného terénu kvalita mužstev hodně vyrovná a bude to o boji. My jsme si vědomi, že už si nemůžeme dovolit žádné ztráty. Baník bude pod sílícím tlakem. Stát se může cokoli, ale rozhodně do toho půjdeme s cílem titul obhájit," netajil Hübschman jeden z nejdůležitějších jarních úkolů Sparty.

Dostane se na ME?

Když přišla řeč na reprezentaci a evropský šampionát, přiznal: "Před necelými dvěma roky jsem získal zlato s jedenadvacítkou. Letos jsme o postup přišli úplně zbytečně se Švýcarskem. Rád bych si spravil chuť s áčkem," prozradil smělé plány.

"Kdo by nechtěl jet na ME, ale nepřemýšlím o tom, to by nebylo dobré. Musím hrát co nejlépe, soustředit se na svoje výkony, být užitečný Spartě a pak to dobře dopadne. Ničím jiným než kvalitní hrou to ovlivnit nemohu, protože výběr záleží na trenéru Brücknerovi. Toho musím zaujmout, o což se budu pochopitelně snažit, protože současná reprezentace má velkou šanci v Portugalsku uspět," uzavřel Hübschman.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články