Hlavní obsah

Blšany chtějí z exilu, pustily se do přestavby

PRAHA

Tři metry trávníku. Přesně tolik chybí fotbalistům prvoligových Blšan k tomu, aby mohli domácí utkání hrát na svém vlastním hřišti. Poslednímu celku tabulky však exil v Příbrami nevyhovuje a rozhodl se proto jednat: pustil se do přestavby svého stánku, aby vyhověl normám fotbalového svazu.

Foto: Archiv

V Blšanech věří, že jarní část ligy odehrají na svém stadiónu.

Článek

Blšanským, podobně jako Synotu, nepovolil ČMFS hrát na vlastním hřišti kvůli nevyhovujícím rozměrům hřiště před začátkem podzimní části ligy. Rozšíření hřiště bránila budova pro mládež, kterou klub nechtěl zbourat, a raději přijal vyhnanství na stadiónu v Příbrami.

To se projevilo na tristní návštěvnosti domácích zápasů, která se pohybovala v průměru kolem pěti set diváků. V jedenáctém kole si Blšany dokonce připsaly nelichotivý rekord, když zápasu s Jabloncem přihlíželo pouhých jednapadesát lidí.

Do boje o záchranu, který klub v jarní části soutěže čeká, však chtějí v Blšanech vyrazit na vlastním trávníku a rozhodli se jednat. V pondělí zahájili demolici nechtěné budovy, rozšíření by rádi stihli do začátku ligy.

V boji o záchranu pomůže Zelenka

"Když svaz uvidí, že se snažíme situaci řešit, že děláme všechno pro to, abychom normám vyhověli, snad změní stanovisko. A budeme se moci vrátit domů," řekl České televizi ředitel klubu Jindřich Rajchl.

V Blšanech věří, že se vše stihne do 21. února, kdy mají na svém hřišti přivítat dalšího adepta na sestup, žižkovskou Viktorii. Rekonstrukce by měla klub stát zhruba 10 miliónů korun.

V boji o přežití mezi fotbalovou elitou na jaře Blšanům pomůže i teplický Luděk Zelenka, který přichází ze severu Čech na půlroční hostování. "Trenér Straka mi oznámil, abych si hledal nové místo. Chtěl jsem něco, kde bych mohl hrát první ligu," vysvětlil svůj příchod Zelenka, který v letošní sezóně zasáhl v dresu Teplic do hry jen dvakrát.

Reklama

Související témata: