Hlavní obsah

Fotbalová Slavia stále bez posil

PRAHA

Trenérskou premiéru na lavičce fotbalové Slavie si Josef Csaplár odbyl při zápase Tipsport cupu proti Českým Budějovicím. Sešívaní Jihočechy jednoznačně přehráli 5:1, v jejich dresu se však stále neobjevila žádná z vyhlédnutých posil. Nejčastěji se přitom skloňují jména zlínského Koubského, libereckého Kolouška a teplického Voříška.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Slavie nové spoluhráče zatím nepřivítali

Článek

O Petra Voříška se zajímají obě pražská S. "Přetahovanou o něj zřejmě vyhraje Sparta," řekl Právu hráčský agent Pavel Zíka, který všechny tři vytypované hráče zastupuje. Za Kolouška, jehož ze svého předchozího angažmá znají trenér Csaplár i klubový manažer Jinoch, požaduje podle informací Práva Liberec 20 miliónů korun, Koubského a Voříška si jejich kluby cení na částku ještě o pět miliónů vyšší.

"V případě Kolouška je ve hře i hráčská kompenzace ze strany Slavie," upřesnil Zíka. Liberec hledá posilu především do ofenzívy, jednou z variant je odchod útočníka Pavla Fořta, jenž se na podzim do sestavy Pražanů neprosadil. "Nic o tom nevím. Já chci zůstat ve Slavii," tvrdil Fořt.

Záměrem je stabilní osmnáctka hráčů

Trenér Josef Csaplár si nestanovil žádné konkrétní datum, do kdy by chtěl mít případné posily v kádru. "Uzávěrka přestupů je 31. ledna pro Slavii stejně jako pro Juventus. Jasně, že bych chtěl mít hráče v týmu co nejdříve, ale říkat, že chci toho a toho hráče teď hned by bylo mimo realitu.

Na strategii posil spolupracuji s vedením klubu," uvedl nový kouč Slavie, jenž chce mít v kádru okolo 18 hráčů. "Moje filosofie je, že každý musí někam patřit. Když budu mít v týmu 28 lidí, tak ti, kteří budou navíc nad tu osmnáctku, nebudou patřit nikam," dodal Csaplár.

Reklama

Související témata: