Hlavní obsah

Fotbalisté Baníku se těší na Kypr

Igor BruzlSport.czPrávo

Už jen týden prožijí v tuzemských náročných klimatických podmínkách fotbalisté ostravského Baníku, v sobotu se lídr ligové tabulky vydá na herní soustředění na Kypr. "Opravdu se moc těšíme, protože u nás se dá trénovat jenom na umělé trávě a to ideální rozhodně není," uvedl asistent trenéra Baníku Pavel Vrba.

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Fotbalisté Baníku Ostrava vyrážejí na soustředění na Kypr

Článek

"Trénujeme všichni jako na začátku přípravy, což je hodně příjemné zjištění. Kluci makají stále naplno a už se nemohou dočkat jarního startu ligy. Po atmosféře, jakou nám chystají při každém utkání fanoušci, se nám totiž moc stýská," usmál se Vrba, který na podzim vedl na světovém šampionátu i českou dvacítku.

Zátěž rozložili, Bolfa a Slončíka šetřili

Baník má za sebou dva halové turnaje, kde shodně obsadil stříbrnou příčku, odehrál i několik duelů na umělé trávě v Olomouci i Žilině. "Dost jsme sestavou míchali, abychom zátěž rozložili rovnoměrně na všechny fotbalisty. Výjimku tvoří jenom Slončík s Bolfem, kteří začnou hrát až na Kypru. Nejsou zranění, chceme je jen šetřit," netajil nic Vrba.

Výsledkům ani výkonům teď trenéři nepřikládají velkou váhu, více se budou na hráče zaměřovat při pobytu v teple. "Až na kvalitních terénech se ledacos ukáže, zatím jdou kluci do každého přípravného utkání z plné tréninkové zátěže. Věnovali jsme se hlavně fyzické kondici, hra přijde na řadu až na Kypru," prohlásil asistent kouče Komňackého. Baník však zatím stále neví jména čtyř soupeřů, s nimiž se na soustředění utká.

Odešel Prohászka, Kiša byl na testech

Zatím nedošlo k žádným výrazným změnám v kádru. Na Žižkov odešel Prohászka a zkoušku v Pobaltí absolvoval Kiša, ovšem Vrba nepředpokládá další výraznější hráčské přesuny. "Nikdo nový s námi netrénuje, zároveň není žádný z hráčů na odchodu a to nás pochopitelně těší. Do konce přestupního termínu je ale ještě dost času," pokrčil rameny.

Permanentky jdou rychle na odbyt

Stoprocentní je, že začátek soutěže nestihne obránce Dvorník, který si poranil koleno na podzim v pohárovém utkání v Dolním Benešově. "Je to velká škoda, neboť si vydobyl stálé místo v základu, ale zatím jen chodí na rehabilitace operovaného kloubu. Pokud vůbec stihne na jaře odehrát pár zápasů, pak až jedině v závěru soutěže," prohodil Vrba.

Fotbalová euforie v Ostravě pokračuje. Šest tisíc lidí si do konce roku 2003 zablokovalo permanentky, čtyři tisíce fanoušků si je už vyzvedlo. "Do pátku mají šanci ještě další lidé, kteří si lístky na celé jaro rezervovali, pak bude opět zahájen volný prodej pro všechny ostatní," konstatoval tiskový mluvčí klubu Dalibor Záruba.

Reklama

Související témata: