Hlavní obsah

Kowalík: Teplice jsou víc než Liberec

Josef PešoutSport.czPrávo

Nejlepší kanonýr loňského ročníku první fotbalové ligy Jiří Kowalík po půlroce nečinnosti konečně nalezl nové útočiště. Ze staroměstského Synotu přesídlil do Teplic, kde by měl nahradit Jana Rezka, který odešel do Sparty. "Už jsem nutně potřeboval změnu. Doufám, že se mi bude dařit," řekl Kowalík v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.fc.synot.cz

Nová posila Teplic Jiří Kowalík.

Článek

Jak se seběhl váš přestup ze Synotu Staré Město do Teplic?

Předběžně jsem se s novým klubem domluvil už dříve. V sobotu mi akorát z Teplic zavolali, že je to dořešené a jestli mohu přijet už v neděli. Tak jsem ráno sedl do auta a po náročné cestě jsem hned odehrál přípravný zápas s Chomutovem. Poté jsem se vrátil zase na skok zpátky na Slovácko, protože jsem měl nějaké vyřizování v Uherském Hradišti.

Kdy jste v novém působišti podepsal smlouvu, a na jak dlouho?

Byli jsme dohodnuti na dvouapůlletém kontraktu, který jsem stvrdil na papíře v úterý odpoledne, takže i po formální stránce jsem už hráčem Teplic.

Co od nadcházejícího angažmá očekáváte?

Především jsem rád, že už mám přestupová jednání za sebou. Změnu prostředí jsem po spoustě sezón strávených v Synotu už nutně potřeboval. Doufám, že mě na severu Čech čekají jen pozitivní věci a bude se mi střelecky dařit.

V průběhu podzimu jste odmítl nabídku z Liberce. Znamená to, že Teplice jsou pro vás momentálně víc, než celek od Ještědu?

Dá se říci, že ano. Myslím, že v Teplicích je to ve srovnání s libereckým klubem z hlediska podmínek v současnosti určitě lepší. Navíc mužstvo se chystá i na blížící se osmifinále Poháru UEFA se Celtikem Glasgow a snad budu u toho. Byla by to moje ostrá premiéra v evropských pohárech, protože letní Intertoto Cup, který jsem okusil v Synotu, příliš nepočítám.

Už máte v lázeňském městě vybrané bydlení?

Nejprve se chci po něčem porozhlédnout a věřím, že po návratu ze soustředění na Kypru, kam odlétáme už v pátek, se najde přijatelné řešení.

Přicházíte s vizitkou krále střelců minulého ligového ročníku. Půl roku jste ale nehrál soutěžní utkání. Jak se cítíte po fotbalové i fyzické stránce?

Jde o zvyk, než se zase dostanu ho zápasového i tréninkového tempa. V závěru podzimní části jsem trénoval individuálně a od začátku ledna čtrnáct dní společně s mužstvem Synotu, takže manko by nemělo být nějak obrovské.

Reklama

Související témata: