Hlavní obsah

'Zlatokop' Benčík rozladil Teplice

Sport.cz, Josef Pešout, Právo

Fotbalovým Teplicím se před druhou částí ligy zcela rozpadla podzimní útočná vozba. Jan Rezek přestoupil do pražské Sparty a se žlutomodrým dresem se rozloučil také jeho slovenský parťák Henrik Benčík. Svým odchodem Teplické pořádně rozladil. "Je to pro nás zklamání. Dali jsme mu šanci a on se zachoval neférově," utrousil šéf klubu František Hrdlička.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Teplický trenér František Straka se bude muset na jaře spolehnout na nový útočný tandem.

Článek

"Něco to napovídá o jeho charakteru," dodal Hrdlička. Benčík podle jeho slov po skončení podzimní sezóny ujišťoval vedení devátého celku tabulky, že na severu Čech zůstane. Jenže pak změnil názor. "Doslova na poslední chvíli, na začátku zimní přípravy," upřesnil Hrdlička. Benčík zamířil do německého Ahlenu, patnáctého týmu druhé bundesligy...

"Myslím, že Benčík jen pendluje a jde vyloženě za penězi bez ohledu na sportovní stránku. Přitom mohl v Teplicích hrát ještě na jaře Pohár UEFA, a pak třeba zvolit atraktivnější klub," kroutil hlavou teplický boss.

V Teplicích si proto hodně slibují od nové posily Jiřího Kowalíka, který loni v dresu Synotu získal korunu krále střelců. "Čekáme od něj góly. Věříme, že prokáže své schopnosti při zakončení a pomůže týmu vylepšit produktivitu," poznamenal Hrdlička.

Vyjádřil se i k dalšímu pohybu v kádru: "Nyní se ze zkoušky v ruském Saturnu Ramenskoje vrací Lengyel, takže si počkame na postoj Rusů. Co se týká Voříška, Sparta deklaruje zájem již půl roku a on je přesto pořád v Teplicích. Uvidíme, jak to dopadne, zatím patří nám. Zítra to však může být jinak."

Reklama

Související témata: