Hlavní obsah

Sparta na Kypr už s Voříškem

PRAHA

Teplický fotbalista Petr Voříšek změnil dres, ve čtvrtek v noci se stal hráčem Sparty. Záložník se Pražanům upsal na čtyři a půl roku, na sever Čech na oplátku zamířil Pavel Krmaš a dosavadní hostování Martina Kleina se změnilo v přestup. Teplice navíc inkasují blíže neurčenou sumu, spekuluje se o více než 25 miliónech.

Foto: REUTERS

Kádr pražské Sparty zřejmě už na soustředění na Kypru posílí teplický Petr Voříšek.

Článek

Navíc Teplice budou mít i podíl na případném Voříškově přestupu do zahraničí. Jednání klubů se táhlo již delší dobu, ale definitivní podoba kontraktu dostala obrysy až po příjezdu sparťanského šéfa Vlastimila Košťála.

"Jednání bylo tvrdé, ale nakonec jsme si plácli. Voříšek s námi dnes ráno odcestuje na soustředění na Kypr," prohlásil po jednání spokojeně Pelta. Teplice i Sparta sice cestují na soustředění během dopoledne společným letadlem, ale Voříšek se už posadí do míst určených letenskému týmu.

Dnes o Štajnerovi

Dnes bude Sparta jednat o dalších jarních posilách. "Znovu se sejdeme na jednání o Štajnerovi a také o Holeňákovi z Liberce, jehož přestup uvízl na mrtvém bodě, ale uzavřený není. Pokud vše dopadne, přiletěli by tito hráči za mužstvem na Kypr," řekl ve čtvrtek vpodvečer generální ředitel Sparty Miroslav Pelta.

Co se týče příchodu Jiřího Štajnera, jsou podle prezidenta klubu Vlastimila Košťála šance zhruba 50procentní. "Disproporce v našem jednání s Hannoverem ohledně jeho hostování jsou minimální," prohlásil.

Ježek zatím zůstává

Naopak zkrachovala jednání o odchodu Patrika Ježka do Rakouska. "S Paschingem jsme se na podmínkách přestupu nedohodli. Ještě si budeme se zástupci klubu telefonovat, ale Ježkův přestup v tuto chvíli nevidím reálně," podotkl Pelta.

Ježek měl přitom v rakouském klubu slíbenou smlouvu na dva a půl roku. "Škoda, že se nedomluvily kluby. Snad to ještě dopadne pro mne dobře. Zatím nevím, co by bylo dál, ale jsem stále hráčem Sparty," uvedl Patrik Ježek.

Na jih letí třiadvacet fotbalistů

"Letí nás třiadvacet. Oproti Kanárským ostrovům chybí zranění Volek a Kouba, Němec odešel na Žižkov, Hochmeister se vrací do Jablonce, ale v létě si ho stáhnu, protože se jeví velmi dobře. Zavadil zůstal doma, neboť zatím není jasno, co s ním vlastně bude, totéž se v podstatě týká Ježka," uvedl kouč Sparty Jiří Kotrba.

Sparta si na Kypru zahraje v neděli s Levski Sofia, ve středu s Rapidem Bukurešť a v sobotu s rakouským Bregenzem. Možný je ještě jeden soupeř podle dohody na místě. Do Prahy se úřadující mistr vrací 31. ledna.

Reklama

Související témata: