Hlavní obsah

Škorpil dal před Libercem přednost jednadvacítce

PRAHA

Ladislav Škorpil už nebude pokračovat ve funkci trenéra fotbalistů Liberce. V pondělí se s vedením klubu, který v roce 2002 dovedl k mistrovskému titulu, dohodl na ukončení spolupráce k poslednímu lednu. Nyní se hodlá naplno věnovat funkci kouče u reprezentačního týmu do jednadvaceti let, do které byl jmenován ve čtvrtek.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ladislav Škorpil

Článek

Protože o odchodu Škorpila se už nějaký čas spekulovalo, Liberec zareagoval na jeho odchod rychle a už sehnal na jeho místo náhradu. Na uvolněný trenérský post přichází bývalý kouč Žižkova Vítězslav Lavička a vytvoří tak trenérský tandem se Stanislavem Grigou, jenž do Liberce přišel v prosinci.

"Na místo trenéra Škorpila přichází pan Lavička. S klubem  uzavřel smlouvu na dobu neurčitou a už dnes odletí s týmem na soustředění na Kypr," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Liberce Lukáš Váňa.

Proč padla volba zrovna na Lavičku, jehož působení u pražských Viktoriánů nebylo zrovna nejšťastnější? "To mi nepřísluší hodnotit, zřejmě si jej vybral trenér Griga," řekl Váňa. "Vedení klubu zároveň rozhodlo, že pozici hlavního trenéra a tím pádem největší odpovědnost za výsledky týmu ponese pak právě trenér Griga," dodal.

Ladislav Škorpil začínal ve Slovanu Liberec před pěti lety a největší úspěchy na severu Čech zažil společně s Josefem Csaplárem v sezóně 2001/02. Slovan tehdy dovedli do čtvrtfinále Poháru UEFA a poprvé v historii získali pro klub domácí mistrovský titul. V průběhu letošního ročníku se ale úspěšná trenérská dvojice rozpadla: ambiciózní Csaplár odešel v prosinci do pražské Slavie, Škorpil převzal reprezentaci do jednadvaceti let.

Reklama