Hlavní obsah

Dokonáno, Koloušek ve Slavii

PRAHA

Po dresu pražské Sparty oblékne fotbalový záložník Václav Koloušek i barvy druhého největšího českého klubu. Koloušek přestoupil z Liberce Slavie Praha, kde by měl podepsat smlouvu na tři a půl roku. Pražský celek zaplatí za tvořivého fotbalistu 19 miliónů korun, což znamená druhý největší zimní přestup po odchodu teplického Petra Voříška do Sparty.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Fotbalista Václav Koloušek.

Článek

"Po hodně dlouhých jednáních jsme dotáhli předstup do úspěšného konce. V úterý dořešíme technické náležitosti a ještě před čtvrtečním odletem mužstva na herní soustředění do Turecka představíme ve středu naši posilu novinářům," řekl ČTK spokojený generální ředitel Slavie Praha Vladimír Leška.

Koloušek tak místo na Kypr s Libercem zamíří se Slavií do Turecka. "Již jsem v Liberci seděl v autobuse, který mužstvo vezl na letiště. Zpráva mě zastihla právě tam, takže jsem stačil vyndat kufry a klukům jen zamávat," prohlásil poněkud zaskočený hráč. "Zatím mohu jen říci, že jsem velice spokojen, že tím pro mě skončila dlouhá nejistota, kde budu na jaře hrát," dodal pro ČTK Koloušek.

Podle sportovního manažera Slovanu Františka Myslivečka Liberec před jarní částí sezony náhradu za Kolouška shánět nebude. "Kolouška nahradíme z vlastních zdrojů," omezil se na stručné vyjádření Mysliveček.

"Je to kvalitní hráč a zažili jsme spolu plno příjemných fotbalových chvil, věřím, že to bude i pokračovat i nadále. Slavia o něj měla zájem, už když já byl v Liberci, určitě se do koncepce, kterou chceme hrát ve Slavii, maximálně hodí," nezapřel uspokojení z příchodu sedmadvacetiletého tvůrce hry nový trenér Slavie Josef Csaplár.

Koloušek v české lize zatím odehrál 76 zápasů, v nichž vstřelil třináct branek. V podzimní části ligy nastoupil ve všech šestnácti zápasech a do střelecké listiny se zapsal dvakrát. V reprezentačním dresu nastoupil pětkrát a vstřelil jednu branku.

Reklama

Související témata: