Hlavní obsah

Koloušek je slávistou, na tři a půl roku

PRAHA

Václav Koloušek před odjezdem na soustředění do Turecka definitivně stvrdil podpisem smlouvy svůj přestup do pražské Slavie. Bývalý hráč Liberce by měl v následujících třech a půl letech oblékat dres s číslem osm, nabízenou jednadvacítku, kterou nosil na severu Čech, odmítl. "Je to pro mě uzavřená kapitola," vysvětlil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek se poprvé představil ve slávistickém dresu.

Článek

O zájmu Slavie prý Koloušek věděl již před odchodem trenéra Josefa Csaplára z Liberce do pražského celku. "Uvažoval jsem o tom, i kdyby on ve Slavii nebyl, ale určitě jsem tím měl rozhodování lehčí," přiznal sedmadvacetiletý záložník, který dal při výběru čísla dresu přednost osmičce před jednadvacítkou. "V Liberci jsem měl jednadvacítku, ale ta kapitola je pro mě uzavřená," vysvětlil Koloušek.

Zvyklý říkat, co si myslí

Na severu Čech ale přesto zažil své nejlepší fotbalové období. "Kvůli lidem bych neodcházel, myslím, že mě měli rádi. Atmosféra v kabině tam ale na podzim nebyla nejlepší, začátek léta byl hrozný. Předložení nových smluv vedením nebylo načasováno šťastně a Kinský, Holeňák, já a někteří další jsme je nepodepsali. Byla to však věc vedení, muselo počítat s tím, že hráči budou mít připomínky," pokračoval známý rebel Koloušek.

Uvědomuje si prý, že nálepky problémového hráče se již asi nezbaví. "Myslím, že problémový nejsem, ale jsem zvyklý říkat, co si myslím. V tom je asi ten malér," dodal Koloušek, jenž se prý v Liberci rozloučil v dobrém, jen s bývalými spoluhráči ještě musí na nějakou společnou večeři.

Reklama

Související témata: