Hlavní obsah

V přípravných utkáních prohrála jen Olomouc

SVĚT/ČESKÁ REPUBLIKA

V sobotu hrály prvoligové fotbalové týmy přípravná utkání. Z osmi celků domácí nejvyšší soutěže pohár hořkosti vypili až do dna fotbalisté Olomouce. Po nerozhodném poločase s týmem Hadut v Egyptě mohli olomoučtí přemýšlet alespoň o bezbrankové remíze. Nicméně egyptský tým rozhodl v poslední minutě zápasu.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Roman Dobeš (vlevo) ze Zlína a Radek Špiláček z Olomouce v utkání prvního kola první fotbalové ligy.

Článek

Celkem jasnou záležitosti byla příprava pro celky Blšan a Brna, které si s Bohemians Praha respektive ruským týmem Rubin Kazaň poradily shodně 4:0. Zápas na umělé trávě v Horních Početnicích nabral obrátky po prvním hvizdu rozhodčího a brankář Bohemians musel v první půl hodině lovit míč z brány celkem třikrát. Rubin Kazaň, byl loni třetí v tabulce ruské ligy, ale Jihomoravané se nenechali zaskočit a po poločase vedli 2:0. "Zápas se hrál v deštivém počasí. Kazaň proti nám postavila kombinovaný tým s hráči juniorského celku," uvedl pro ČTK trenér Karel Jarůšek.

Vítězně skončila utkání i pro Ostravu a Žižkov. Fotbalisté Ostravy si na Kypru poradili i s ruským Volgogradem, který si přátelské utkání zahraje v pondělí proti Brnu. Baník začal utkání zřejmě už v optimální ligové sestavě, ve vysokém tempu a kvalitnímu soupeři na vlastní obranné polovině vůbec nic nedovolil. Už ve 13. minutě naopak podzimní střeleckou formu potvrdil Heinz a konečný výsledek stanovil pět minut po obrátce Látal. Žižkovský celek před ostudou zachránil až pět minut před koncem normální hrací doby Roman Janoušek. Do té doby totiž celek první ligy nedokázal proti diviznímu Rakovníku nic vymyslet.

Na lepší výsledek než remízu nestačily Teplice, Zlín, Plzeň a ani Sparta, která se v posledním utkání před odletem z Kypru utkala s rakouským Bregenzem. Sparta si podle informací na webových stránkách klubu vedla v úvodu utkání dobře, nicméně déšť a zhoršující se terén tréninkového hřiště hře na kvalitě příliš nepřidával. Sparťané šli do vedení v 64. minutě brankou Rastislava Michalíka. Rakouský celek však v posledních minutách zdůraznil hru a dvě minuty před koncem zápasu srovnal na konečných 1:1.

Výsledky přípravných zápasů
Chmel Blšany vs. Bohemians Praha 4:0
Poločas: 3:0, Branky Blšan: 27. a 46. Pešír, 10. Hrabák, 16. Pudil
Sigma Olomouc - Hadut 0:1, Poločas: 0:0
Teplice - Čchun-nam Dragons 2:2
Poločas: 1:1, Branky Teplic: 40. Doležal z pen., 60. Skála.
1. FC Brno - Rubin Kazaň 4:0
Poločas: 2:0, Branky: 21. a 38. Pacanda, 49. Musil, 78. Látal.
HFK Prievidza - Tescoma Zlín 1:1
Poločas: 1:0, Branka Zlína: 70. Lička z pen.
Baník Ostrava - Rotor Volgograd 2:0
Poločas: 1:0, Branky: 13. Heinz, 50. Látal.
Viktoria Plzeň - Most 2:2
Poločas: 1:1, Branky Plzně: 4. Kašťák, 57. Gross.
Viktoria Žižkov - Rakovník 1:0
Poločas: 0:0, Branka: 55. Janoušek.

Reklama