Hlavní obsah

Vyřízeno: Štajner bude hostovat ve Spartě

PRAHA

Hostování Jiřího Štajnera v pražské Spartě je definitivní. Generální manažer Letenských Miroslav Pelta podepsal v pondělí ráno v Hannoveru smlouvu, fotbalový reprezentant bude ve Spartě hostovat do června letošního roku. Podpis dohody na internetových stránkách Sparty potvrdila tisková mluvčí klubu Lenka Raková.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Jiří Štajner (vlevo) v souboji s Turkem Ibrahimem Üzülmezem.

Článek

Podle Rakové se německému klubu podařilo získat vyhlédnutou posilu z Polska, kterou bylo Štajněrovo hostování podmíněno. "Veškeré smluvní záležitosti vyřizoval v Německu ředitel Pelta, krátce po půl deváté byly kluby na všem písměně domluveny," sdělila mluvčí.

Vedení Sparty nechce prozradit částku, na níž hostování bývalého libereckého ostrostřelce přijde. Údajně by se ale měla pohybovat okolo 250 tisíc eur.

Štajner by se měl ve svém novém působišti hlásit v úterý. "Dnes ještě vyřizuje záležitosti okolo přesunu, už zítra se ale bude hlásit trenérovi v kabině," řekla Raková.

Johana se těší na kamaráda

Spokojeností nad příchodem svého bývalého spoluhráče ze severu Čech se netajil sparťanský zadák Petr Johana. "Jestli jsem rád, že se potkáme ve Spartě? No jasně, těším se na něj," řekl na stránkách Sparty. "JIrka se taky moc těší. Mluvili jsme spolu včera pozdě v noci," dodal Johana.

Sparta stihla veškeré náležitosti do konce přestupového tremínu, který je dnes v poledne. Příchod Štajnera udělá radost především trenérovi Jiřímu Kotrbovi, který je kvůli hannoverské posile připraven udělat změny v již hotové sestavě na úvodní zápas jara v Opavě.

Ta by mohla vypadat následovně: Blažek - Pergl, Hübschman, Johana, Labant - Poborský, Voříšek, Zelenka, Michalík - Rezek, Štajner.

Reklama

Související témata: