Hlavní obsah

Sionko prchá před konkurencí do Rakouska

PRAHA

Libor Sionko v pondělí podepsal smlouvu s rakouským celkem GAK Štýrský Hradec, pražskou Spartu opouští 27letý fotbalista po čtyřech a půl letech. Ačkoliv oba kluby nechtěly přestupovou částku zveřejnit, údajně se pohybuje v rozmezí 7-8 miliónů korun. Tedy podobný obnos, na který Spartu vyjde půlroční hostování Jiřího Štajnera z Hannoveru.

Foto: ČTK/AP

Po Marku Kinclovi (vlevo) opouští Spartu i Libor Sionko

Článek

Sionko začal hned plánovat cestu za novým klubem. "V současné době to pro mě bylo nejlepší řešení celé situace. Před rokem a půl jsem na Letné prodloužil smlouvu s tím, že v jejím průběhu odejdu do zahraničí. Jenže nabídky přicházely jen z Ruska a tohle pro mě nyní byla nejlepší možná volba," naznačil v rozhovoru pro ČTK hráč širšího kádru národního týmu, že neměl příliš na výběr jak svou kariéru nasměrovat.

Ještě dnes musí Sionko zařídit spoustu věcí spojených se svým odchodem, ale zřejmě už v úterý nebo ve středu odcestuje za novými spoluhráči do Rakouska. "Mužstvo je teď na soustředění v Římě, ale za dva dny se má vracet domů," vylíčil první informace o budoucím týmu, který je po podzimní části rakouské ligy na třetím místě za druhým Rapidem Vídeň a první Austrií, která po Sionkovi také toužila.

O jeho odchodu z Letné se spekulovalo od té chvíle, co v průběhu zimní pauzy odmítl sparťanským funkcionářům prodloužit smlouvu, která mu měla vypršet letos v létě. Po nedělním příchodu Jiřího Štajnera navíc cítil, že by moc prostoru ke hře nedostával. Do útoku přišel již dříve Jan Rezek a pravou stranu zálohy, kde také Sionko hrával, má na Letné pod palcem kapitán Karel Poborský, hrající v životní formě.

Reklama

Související témata: