Hlavní obsah

Baníku na Kypru chyběli kvalitnější soupeři

PROTARAS

Počtvrté v řadě se fotbalisté ostravského Baníku vydali na herní soustředění na Kypr. Po roce se vraceli do známého prostředí a věděli, co je čeká. "Nic nás nezklamalo, vše proběhlo v pohodě. Podmínky byly dobré, škoda že v tomto termínu tady nebylo více kvalitnějších soupeřů," poznamenal trenér Ostravanů František Komňacký.

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Fotbalisté Baníku mají za sebou přípravu na Kypru

Článek

Absenci silných mužstev skutečně šlo považovat za jediný zápor vydařeného herního kempu. "Celkově jsme v přípravě narazili na málo týmů, jež by nás dokázaly zatlačit do defenzívy a nutily k chybám. Přitom v lize určitě zažijeme chvíle, kdy se budeme muset bránit. Snad se nám to podaří zvládnout, přizpůsobili jsme tomu i tréninkové jednotky," přiznal kouč.

Pilovali presink

Zkušený stratég v tréninkových dávkách ordinoval svým svěřencům řadu cvičení na rychlost a dynamiku, Baník se rovněž pečlivě věnoval nácviku standardních situací. Přesto největší důraz ve čtyřech přípravných zápasech kladl kouč na zvládnutí presinku.

"Podle mě agresívní předsunutá obrana je pro mužstvo, které chce hrát útočně, nesmírně důležitá. Jde o součinnost všech hráčů. Proto jsme se na to hodně zaměřovali," připustil trenér Baníku. Právě v účinném presinku vidí možnost, jak by jeho tým mohl být v jarní části soutěže ještě nebezpečnější než na podzim, kdy získal v čele tabulky sedmibodový náskok před Spartou.

"K tomu, abychom hráli tak náročným herním stylem, ovšem je nutné mít hodně natrénováno. Proto jsme začali nejdřív ze všech a myslím si, že nám to prospělo," poznamenal Komňacký, který v objemu tréninkových jednotek v zimě byl zřejmě nejnáročnějším koučem naší ligy.

Příslibem je Mager

Skladba mužstva se prakticky nezměnila, což je vzhledem k velkému posilování konkurentů nevýhodou, ovšem kouč Baníku viděl i určitá pozitiva. "Tím, že zůstal René Bolf, jsme ani nemuseli akutně řešit největší možný problém v obraně. Nemáme širokou lavičku, ovšem snažili jsme se začleňovat do mužstva zase některé mladé hráče," připustil trenér.

Zřejmě se příliš nezmění základní sestava. Baník větší části těžších zápasů odehrál ve složení, které nejčastěji vybíhalo na trávník i na podzim. "Přesto jsme testovali také některé novější varianty, které bychom v případě potřeby mohli na jaře použít," měl kouč na mysli zřejmě rovněž nasazovaní mladého dlouhána Magera na hrot útoku.

Na hráčích je patrná únava. "Teď přejdeme do stadia ladění formy a po kondiční stránce nebudou na tým kladeny takové nároky. Začneme přecházet na obvyklý týden, jaký prožíváme během ligy," řekl Komňacký. Jeho tým čeká generálka v sobotu s Púchovem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články