Hlavní obsah

Na fotbal na Žižkov opět dopoledne

PRAHA

Nedělní fotbalová dopoledne se po půlroční odmlce vrací na Žižkov. Klub požádal o obnovení tradičního termínu a ligové celky s výjimkou Plzně změnu odsouhlasily. "Jsme rádi, že by se na Viktorce znovu mělo hrát v neděli dopoledne. Odpolední termín byl katastrofou," nechal se slyšet sportovní šéf červenobílých Ivan Horník.

Foto: archiv

Výkop na Žižkově bude na jaře opět v neděli v 10:15. Tradiční termín odsouhlasilo ligové shromáždění.

Článek

"Takhle se na Žižkově chodilo na fotbal padesát let, nešťastným termínem jsme přicházeli o spoustu diváků," vysvětlil Horník na internetové stránce klubu. Utkání na Žižkově tak budou mít výkop znovu v 10:15.

O změně termínu rozhodlo před začátkem letošního ročníku ligové shromáždění. To nastolilo jednotné sobotní začátky v 17:15. Žižkov měl výjimku, mohl hrát v neděli, ovšem až odpoledne. Termíny se ale neosvědčily. Na jaře se již opět bude hrát v neděli a nyní ligové shromáždění ustoupilo i požadavku Viktorky.

Na Žižkov si v této sezóně během osmi zápasů našlo cestu jen 18 tisíc fanoušků, v průměru sledovalo jeden zápas Viktorie 2225 diváků a pouze Blšany hrající v příbramském vyhnanství měly nižší návštěvy. V minulé sezóně za stejné období přišlo na domácí utkání Žižkova v průměru o 700 diváků víc.

Chmelaři se vrací

Druhou chystanou změnou pro jaro, která by měla pozvednout návštěvy, je návrat blšanských fotbalistů na jejich stadion. V chmelařské obci již zbourali budovu, kvůli níž hřiště nesplňovalo kritéria fotbalového svazu. V současné době ještě dokončují stavební práce a podle Lubase je velmi pravděpodobné, že jim komise pro stadiony dá souhlas už pro první domácí zápas, v němž Blšany nastoupí 22. února proti Žižkovu.

Reklama

Související témata: